PRODUKTNYHETER

Norsk trådløs til Taiwan

Avtalen har en tidsramme på tre år. Hvis forhåpningene om salg av en million enheter blir innfridd, kan det bety en gevinst på adskillige millioner kroner for Screen Media.

– Men jeg kan ikke kommentere elle forskuttere noen gevinst nå, sier administrerende direktør Carl Henrik Janson til tekblad.no.

– Vi har ennå ikke inngått noen forpliktende avtaler om leveranser innenfor rammeavtalen, og prisene på komponentene vil avgjøre fortjenestemarginen, sier han. Screen Media har imidlertid inngått en avtale med en taiwansk produsent om at de skal produsere Freepaden på lisens.

fordeler på Taiwan

Produksjon på Taiwan kan ha mange fordeler: – Vi kommer mye nærmere underleverandørene, og kan håpe på gunstige priser, tror han.

Hittil har Screen Media produsert rundt 1000 enheter i en nullserie.

– På verdensmarkedet betyr det mye for oss hvis vi klarer å utnytte mulighetene som ligger i denne rammeavtalen. Synlighet betyr mye, spesielt nå som de fleste store PC- og mobilprodusentene satser i samme nisje.

Han er imidlertid skuffet over manglende respons på hjemmemarkedet.

– Vi har lenge forsøkt å skaffe en tilsvarende avtale med et norsk selskap, men har ikke lykkes så langt. Drømmen var at alle norske hjem skulle ha en Freepad på kjøkkenbenken, men det krever mye mer kapital enn hva vi har tilgang til.

Lanseres i norge

Janson forteller at de planlegger å lansere Freepad på det norske markedet seinere på våren. Prisen vil han ikke fortelle noe om nå.

Freepad er en trådløs og bærbar terminal både for telefoni og for surfing på internett. Produktet kan betjenes hvor som helst i hjemmet. Freepad skal være like enkel å bruke som en bærbar telefon: Ved å berøre skjermen med fingeren er du straks på internett – trådløst. Brukeren kan også føre en telefonsamtale samtidig som hun surfer på nettet. Maskinen kan også inneholde kontakter med oversikt over navn, adresser, e-postadresser og telefonnummer.

Les mer om: