OLJE OG GASS

Norsk teknologi vant i Houston

GLAD GJENG: Norske prisvinnere under OTC: Fra venstre første rekke:Scitt Atj\kinson, Rapp Hydema, Arnt Aske, Aker Solutions, Robin Martin Kåss, Statssekretær, Johann Sigurdsson, Rapp Hydema, Kjell Hollen, TS-Group,Bakre rekke: Hans Olav Hide, FMC MPM, Ove Hole Reelwel, Terje Kornberg, TS-Group, Anita Eide TS-Group.
GLAD GJENG: Norske prisvinnere under OTC: Fra venstre første rekke:Scitt Atj\kinson, Rapp Hydema, Arnt Aske, Aker Solutions, Robin Martin Kåss, Statssekretær, Johann Sigurdsson, Rapp Hydema, Kjell Hollen, TS-Group,Bakre rekke: Hans Olav Hide, FMC MPM, Ove Hole Reelwel, Terje Kornberg, TS-Group, Anita Eide TS-Group. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
4. mai 2010 - 14:50

HOUSTON: Hvert år utdeles prisene Spotlight on new technology under OTC Offshore Technology Conference i Houston.

Norske selskaper gjør det stadig skarpere i denne konkurransen og i år var de norske fargende dominerende med fem av totalt tretten priser.

– Dette viser at norske selskaper og norsk teknologi ligger helt i verdenstoppen. Det er slutt på at amerikanerne kommer til Norge for å demonstrere sin overlegne teknologi. Nå er det vi som kan lære amerikanerne, sier statssekretær Robin M. Kåss til Teknisk Ukeblad.

Tar ledelsen

De norske selskapene som vant priser var Aker Solutions med sin nye modulariserte topdrive for boring, FMC Technologies med MPMs selvjusterende multifase mengdemåler, Rapp Hydema med et ny væskekjølt motor, Reelweel for en ultrasonisk måleteknologi til bruk i brønner og TS Group for deres vannrensingssystem.

– Ny teknologi er viktig for å kunne møte morgendagens krav til effektivitet og reduserte utslipp som klimatiltak. Det er viktig å se at norske selskaper gjør det så godt i konkurransen og det viser at vi har mye å bidra med, sier Kåss.Får oppmerksomhet

Administrerende direktør i Porsgrunnsfirmaet TS-Group, Terje Kornberg, sier til Teknisk Ukeblad at det er stor stas å vinne en slik pris.

– Det sørger for at vi får oppmerksomhet. Vårt vannrensingssystem som er basert på flotasjonsprinsippet er lettere og krever mindre plass enn mange konkurrerende teknologier. Å ha utmerkelsen på vår stand sikrer oppmerksomhet, sier han.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.