IT

Norsk superduo forener krefter

NORGE TIL VERDEN: Opera Software og Telenor - fra september i forretnings- og utviklingssamarbeid.
NORGE TIL VERDEN: Opera Software og Telenor - fra september i forretnings- og utviklingssamarbeid. Bilde: Stein Jarle Olsen
Leif Hamnes
25. aug. 2010 - 10:51

I en pressemelding i dag offentliggjør Telenor og Opera et kommende samarbeid om mobilt Internett på verdensbasis.

Telenors selskaper i ulike land vil gjennom avtalen, som omtales som et «merkevaresamarbeid», kunne distribuere og kjøre Opera Mini mobil nettleser på tvers av alle sine mobile håndsett og kundeporteføljer.

Den første utrullingen av Opera Mini i Telenors nettverk er planlagt til september.

Startet i Telenor

Telenor og Opera Software er kanskje Norges to fremste internasjonale merkenavn innen it/telekom.

Når selskapene nå innleder samarbeid, skjer det ikke uten et visst historisk skjær.

– Vi er overbevist om at denne avtalen vil hjelpe oss å tilby mobilt Internett til store brukergrupper verden over. Vi er glade for å kunne jobbe tett med Opera, et selskap som knoppskjøt fra Telenor på slutten av 90 tallet, og som har vokst til å bli en av Norges mest suksessfulle teknologieksportører, sier Morten Karlsen Sørby, konserndirektør og leder av Corporate Development i Telenor Group.

– Vi er stolte av vår arv fra Telenors forskningsmiljø. Telenors sterke globale posisjon er et resultat av deres ukuelige satsning på kunder i så forskjellige markeder som Sverige, Russland, Bangladesh and Ungarn, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera.

Utfyller hverandre

Den globale rammeavtalen er såkalt ikke-eksklusiv.

Opera har med andre ord ikke enerett på å levere nettlesertjenester til Telenor, men avtalen åpner for at Opera Software og Telenors ulike forretningsenheter kan utvikle et merkevaresamarbeid med Opera Mini som er tilpasset den enkelte lokale operatøren.

Opera Mini står i så måte sterkt, som verdens mest populære mobile nettleser med 60 millioner månedlige brukere.

Som en del av den globale rammeavtalen ligger også et utviklingssamarbeid, der det opplyses noe kryptisk at Opera og Telenor skal arbeide videre for «ytterligere utvikling av de store mulighetene som ligger i et mobilt Internett.»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.