T2

Norsk spillvold klar for verden

Trond Heggelund
13. mai 2008 - 16:36

- Vi har brukt norskutviklet spillteknologi. Blandet det opp med en dæsj sex og rå vold. Resultatet er Age of Conan – noe vi har brukt 450 "utviklingsår" på.

Dette sier spillregissør Gaute Godager i FunCom som i dag viste den endelige versjonen av Age of Conan for første gang for pressen.

Stor presseinteresse

Over 120 journalister og spilleksperter fra hele verden var flydd inn til Oslo for å være med på dagens arrangement.

I tillegg hadde norske spill- og IT-journalister gått mann av huse for å få med seg det som kanskje er årets lansering i IT-Norge hva gjelder ny teknologi.

Begynner videreutvkling

I følge Godager er ikke utviklingen av spillet slutt selv om de lanserer det for allmenheten 23. mai.

– Det er da vi begynner å utvikle nye og ukjente sider av spillet, der en normalversjon tar over 24 timer å spille igjennom, vel og merke dersom du er god. Jeg regner med at Age of Conan kan leve som onlinespill i kanskje mellom fem og ti år, dersom vi er heldige, sier Godager til TU.no.

Klar for 600 000 besøkende

FunCom regner med storinnrykk på online-serverne deres når spillet blir tilgjengelig for almenheten.

Godager sier at de har plass til mellom 500 000 og 600 000 spillere samtidig i startfasen, så de regner med at dette vil holde en stund. Men målet deres er å få flere spillere enn dette.

Koster mye

For å bruke spillet må du ut med cirka 15 kroner i måneden, avhengig av hvilket nivå i spillet du befinner deg på.

Spillet antas å ha en total prislapp på mellom 150 og 200 millioner kroner. Men dette vil ikke produktsjef i Funcom, Erling Ellingsen, bekrefte.

Han sier at utviklingen har kostet over 100 millioner kroner. Når spillselskapet vil gå i break even på Age of Conan har han ingen kommentar til.

Total nerd

Både han og spillprodusent Godager – som omtaler seg som en total nerd – er mer opptatt av det de har klart å skape i Age of Conan.

Spillet er så omfattende at dersom du vil ha en fullversjon installert på PC-en din, så krever dette 26 gigabyte! Det er 2,5 time med spesialkomponert musikk til spillet og det er tillegg 11 000 dialogfiler.

Fire og halvt år med utvikling

Godager startet utviklingen av Age of Conan for fire og et halvt år siden med 30 utviklere:

- I dag har Conan-spillet 130 utviklere som totalt har brukt 450 ”utviklingsår” på jobben. Og da snakker vi ikke om et vanlig arbeidsår på 1650 timer, sier Godager stolt.

Han omtaler sine 50 hardkodeprogrammerere som superprofesjonelle.

Veldig omfattende spill

- Det vanskeligste med dette spillet er utviklingen av ny teknologi som vi har gjort selv. Derfor har da også resultatet blitt så bra. Age of Conan er noe av det mest omfattende og maskinkrevende onlinespillet som kommer på markedet dette halvåret, sier FunComs spillprodusent.

Produktsjef i Funcom, Erling Ellingsen, omtaler spillet som et sultent dyr når det gjelder maskinkraft og båndbredde for å få maksimalt grafisk utbytte av spillet.

- Veldig ambisiøst prosjekt

- Jeg har prøvd betaversjonen av Age of Conan og ble hekta. Etter pressevisningen er jeg veldig imponert over alle detaljene, den utrolige grafikken og musikken som de har fått laget. Dette er spillutvikling i verdensklasse. 15 kroner for å spille dette online er derfor ikke mye. Jeg tror at Age of Conan har gode muligheter til å bli en suksess hos voksne som er opptatt av eventyr- og fantasispill, blod og gørr.

Dette sier Steven Saunders, Journalist og spillekspert fra Holland

- Endelig et godt voksenspill

- Grafikken på Age of Conan er bra, musikken er himmelsk og spilldramaturgien er spennende. Jeg har testet betaversjonen, men ble virkelig imponert hva spillutviklerne i FunCom har fått til da jeg fikk presentert fullversjonen her i Oslo. Det fine med spillet er at det er for voksne folk – ikke for barn og ungdom. Det har gjort at de har fått med helt rå sekvenser. Prisen på spillet – altså 15 kroner per måned – er ikke veldig dyrt eller billig.

Dette sier Dariusz Pasturczak, Spilljournalist og grafiker fra Polen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.