IT

Norsk sokkel på 1-2-3

FOR ALLE: Det nye interaktive kartet skal gjøre mengder med petroleumsdata tilgjengelig for enhver.
FOR ALLE: Det nye interaktive kartet skal gjøre mengder med petroleumsdata tilgjengelig for enhver.
Espen Zachariassen
20. mai 2011 - 12:16

Norsk Oljemuseum har i samarbeid med søkemotorutvikleren Kadme laget "Petroleumskartet", et nytt internettbasert informasjonskart om olje- og gassindustrien i Norge.

Kartet vil bli offisielt lansert under en europeisk konferanse ved Oljemuseet i neste uke, men du kan ta en forhåndskikk .Studenter og journalister

– Det nye kartet vil være til glede for så vel skoleelever og studenter som journalister og ansatte i statsforvaltningen, heter det i en pressemelding.

Informasjon om olje- og gassreserver, reservoar og utvinningsstrategi, utbyggingsløsninger og infrastruktur på feltene er samlet på ett sted.

I tillegg er det linker til foto, film, artikler og annen relevant informasjon.Informasjonslag

Kartet er interaktivt der brukeren kan zoome og velge blant lag med informasjon om blokker, lisenser, felt, rørledninger og landinstallasjoner.

Informasjonslagene kan skrus av og på etter behov, og teksten er på både norsk og engelsk.Interaktivitet

– Oljemuseet hadde et behov for å utvikle et system som kunne gi besøkende og forskere en enkel tilgang på store mengder data om oljevirksomheten, sier museets fagsjef Harald Tønnesen.

– Vi bestemte oss for å utvikle et interaktivt kart som kunne koble sammen tørre fakta, foto, film og artikler. Vår ambisjon er at informasjonen i kartet også kan utvides til å omfatte hele Europas olje- og gassfelt, sier Tønnesen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.