DATATELE

Norsk skoleprogram inn i London-skolene

Britiske skoleelever skal bruke norsk programvare i opplæringen. ILLUSTRASJONSFOTO
Britiske skoleelever skal bruke norsk programvare i opplæringen. ILLUSTRASJONSFOTO
Tore Stensvold
22. mai 2007 - 15:47

Fronters kontrakt med britene er et stort gjennombrudd.Fronter skal utvikle programmet London Managed Learning Environment (London MLE) basert på læringsplattformen Fronter.

Programmet Class Fronter er i bruk i en rekke skoler i Norge. Kontrakten med London Grid for Learning (LGfL) ble undertegnet på den britiske ambassade i Oslo.

2500 skoler

LGfL er et konsortium bestående av 33 ”kommuner” – eller Local Authorities - i London og har i oppgave å sørge for at Londons 2584 skoler til en hver tid har tilgang til det beste digitalt innhold, IKT-infrastruktur og læringsplattform.

- Det er ei enorm tillitserklæring vi er gitt av London by ved at Fronter er valgt som preferert leverandør av læringsplattform for London’s 2584 skoler. Dette er samtidig et signal om at Fronters løsninger for utdanning anses som blant de ledende i verden.”, sier Administrerende Direktør Roger Larsen, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Drift fra Oslo

Kontrakten med London er en totalleveranse til skolene. I sentrum står Fronter’s læringsplattform.

Videre leverer Fronter drift, integrasjon, implementering og opplæring av løsningen. Hovedleverandør er Fronters heleide datterselskap i Storbritannia, Fronter UK Ltd, med produktleveranse fra Fronter AS og drift fra Universitetet i Oslo / USIT.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.