IT

Norsk selskap skal levere sensorer til de store

Norske Idex skal levere fingeravtrykkssensorer til en av de store mobilprodusentene.

Skal vise fingeren til telefonen: Teknologisjef i norske Idex, Ralph Bernstein, gleder seg intenst over at de har fått kontrakt med en av de store mobilprodusentene.
Skal vise fingeren til telefonen: Teknologisjef i norske Idex, Ralph Bernstein, gleder seg intenst over at de har fått kontrakt med en av de store mobilprodusentene. Bilde: Odd R. Valmot
16. mai 2013 - 15:02

Norske Idex har holdt på med fingeravtrykksensorer siden 1996. Nå har de endelig fått den store kontrakten de har ventet på.

De har solgt teknologien til et av de største mobiltelefonselskapene. Hvem det er hemmelig og det er detaljene i avtalen også, men teknologidirektør Ralph W. Bernstein som vi har snakket med er en meget glad mann i dag.

– Jeg smiler nå og det smaker ørevoks. Jeg skulle gjerne sagt mye mer om dette, men dette handler om kontrakter og børs, så det kan jeg ikke, sier han.

Tok av i fjor

Markedet for fingeravtrykksensorer ble rødglødende i fjor sommer da Apple kjøpte den største av de fire selskapene som konkurrerte i dette markedet.

Da gikk det opp for alle smartmobilleverandørene at Apple ville lansere en telefon med fingeravtrykksensor for autentisering og skape en etterlengtet sikkerhetsrevolusjon.

Siden Apples oppkjøp har det vært veldig stor interesse fra Apples konkurrenter og livlig møteaktivitet både med IDEX og de andre to konkurrentene.

Les også: Apple kan få fart på norsk sensorteknologi

Hektisk

Under World Mobile Congress i Barcelona i februar fortale Bernstein til Teknisk Ukeblad att de hadde snakket med alle de store mobilprodusentene.

Nå har de altså skrevet den første kontrakten, men hvem det er vil ikke bli avslørt på en god stund.

Så kan vi jo håpe at det dreier seg om Samsung. Det ville være den store fjæra i hatten på norsk sensorindustri.

Les også:

Dette er Norges ukjente milliardbutikk

Se verdens minste robot-bie på vingene

Norsk sensor kan revolusjonere hjertekirurgi  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.