IT

Norsk selskap i dansk storsvindel

Jannicke Nilsen
4. des. 2008 - 08:39

Lokalene til IT-factory og A-vision i Sandakerveien 24 i Oslo var i går tomme, melder Aftenposten.

- Det er en skandale, og vi føler oss lurt, sier daglig leder Harald Etnestad i A-vision til avisen.

Brukt i svindel

A-vision er en del av IT Factorys partnerselskaper, som ifølge danske Børsen er blitt mest flittig brukt til tømmingen av mange hundre millioner kroner.

Det danske IT-selskapet IT Factory har hatt en voldsom økonomisk vekst de siste årene, med verdistigning fra 336 millioner kroner i 2006 til 845 millioner i 2007.

I starten av desember var det imidlertid slutt. Styreformann Asgeir Jensby begjærte selskapet konkurs og anmeldte den norskfødte og karismatiske direktøren Stein Bagger til politiet.

Direktør forsvunnet

- Det er foretatt bedrageri for minst 500 millioner kroner, og vår direktør Stein Bagger er forsvunnet. Vi vet ikke hvor han er, sa Jensby på en pressekonferanse i anledning anmeldelsen, ifølge Politiken.

Bagger er nå etterlyst gjennom Interpol.

A-vision skal ifølge Børsen ha vært en krumtapp i svindelen, og knyttes til fakturaer på tilsammen 178 millioner kroner. Beløpet skal i stå sentralt i etterforskningen.

- Et sjokk

Etnestad bedyrer overfor Aftenposten at hele saken har vært et stort sjokk.

- For A-vision er dette et stort sjokk. Selskapet anser seg som en uskyldig tredjepart i denne saken, sier selskapets advokat, Øystein Løken i advokatfirmaet Kvaale & Co til avisen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.