BYGG

Norsk selskap bygger jernbane i Sverige

SVERIGE: I Sverige bygger de både veg og jernbane. Nå har Veidekke fått nok en jobb for SJ, NSBs svenske slektning.
SVERIGE: I Sverige bygger de både veg og jernbane. Nå har Veidekke fått nok en jobb for SJ, NSBs svenske slektning. Bilde: Kasper Dudzik
Joachim Seehusen
9. mars 2010 - 13:28

Det svenske datterselskapet av Veidekke, Veidekke Entreprenad AB, Region Väst, har fra BanaVäg i Väst fått i oppdrag å bygge 2,5 km dobbeltspor jernbane langs Vänerbanan mellom Göteborg og Trollhättan.

Kontrakten er på 175 millioner svenske kroner.

Må forsterkes

Etappen inngår i utbyggingen av E45 til motorvei og Vänerbanan til dobbeltsporsjernbane og består av å bygge 2,5 km dobbeltspor der omfattende grunnforsterkningsarbeid med KC-pæler inngår.

– Vi er glad for at vi får være med og bygge ytterligere en etappe på Vänerbanan. Prosjektet varer i to år og kommer til å være en god utviklingsbase for vår virksomhet, sier prosjektleder Johan Gynnerstedt.

Byggearbeidene starter nå og skal vare frem til 2012.

Flere miljøtiltak

BanaVäg i Väst er en stor samfunnsmessig infrastruktursatsing. Totalt skal Banverket og Vägverket bygge 75 kilometer firefeltsvei samt dobbeltspor mellom Göteborg og Trollhättan. Utbyggingen kommer også til å ha en god miljøeffekt ettersom det blant annet bygges nye gang- og sykkelveier, forurenset grunn fjernes og Göta elv får bedre beskyttelse mot utslipp og forurensning.

Veidekke er allerede engasjert i utbyggingen av E45 og Vänerbanan og bygger blant annet. en utvidelse av 1,3 km jernbane til dobbeltspor, 800 m utvidelse av E45 til motorvei, to større jernbanebruer og omfattende ledningsarbeid, på oppdrag fra Banverket, samt en 1,8 km lang jernbanetunnel på oppdrag fra Peab og Banverket.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.