Norsk selskap bygger jernbane i Sverige

SVERIGE: I Sverige bygger de både veg og jernbane. Nå har Veidekke fått nok en jobb for SJ, NSBs svenske slektning.
SVERIGE: I Sverige bygger de både veg og jernbane. Nå har Veidekke fått nok en jobb for SJ, NSBs svenske slektning. (Bilde: Kasper Dudzik)
  • Bygg

Det svenske datterselskapet av Veidekke, Veidekke Entreprenad AB, Region Väst, har fra BanaVäg i Väst fått i oppdrag å bygge 2,5 km dobbeltspor jernbane langs Vänerbanan mellom Göteborg og Trollhättan.

Kontrakten er på 175 millioner svenske kroner.

Må forsterkes

Etappen inngår i utbyggingen av E45 til motorvei og Vänerbanan til dobbeltsporsjernbane og består av å bygge 2,5 km dobbeltspor der omfattende grunnforsterkningsarbeid med KC-pæler inngår.

– Vi er glad for at vi får være med og bygge ytterligere en etappe på Vänerbanan. Prosjektet varer i to år og kommer til å være en god utviklingsbase for vår virksomhet, sier prosjektleder Johan Gynnerstedt.

Byggearbeidene starter nå og skal vare frem til 2012.

Flere miljøtiltak

BanaVäg i Väst er en stor samfunnsmessig infrastruktursatsing. Totalt skal Banverket og Vägverket bygge 75 kilometer firefeltsvei samt dobbeltspor mellom Göteborg og Trollhättan. Utbyggingen kommer også til å ha en god miljøeffekt ettersom det blant annet bygges nye gang- og sykkelveier, forurenset grunn fjernes og Göta elv får bedre beskyttelse mot utslipp og forurensning.

Veidekke er allerede engasjert i utbyggingen av E45 og Vänerbanan og bygger blant annet. en utvidelse av 1,3 km jernbane til dobbeltspor, 800 m utvidelse av E45 til motorvei, to større jernbanebruer og omfattende ledningsarbeid, på oppdrag fra Banverket, samt en 1,8 km lang jernbanetunnel på oppdrag fra Peab og Banverket.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå