IT

Norsk programvare til Øst-Europa og Asia

UTVIDER VIRKSOMHETEN: Den norske Agresso-sjefen Helge Strypet får med oppkjøpet av Coda 550 nye kolleger i konsernet.
UTVIDER VIRKSOMHETEN: Den norske Agresso-sjefen Helge Strypet får med oppkjøpet av Coda 550 nye kolleger i konsernet. Bilde: Agresso
Trond Heggelund
8. apr. 2008 - 13:24
Vis mer

Agresso er norskutviklet ERP-programvare. Selskapet fusjonerte for åtte år siden inn i nederlandske Unit 4.

Disse leverer nå Agresso økonomi- og personalsystemer (AGRESSO Business World) med tilhørende konsulenttjenester og kunderservice til det norske markedet.

Inn i flere

Sammen med sine partnere betjener selskapet over 700 kunder i Norge.

Nylig kjøpte Agresso det norske IT-selskapet Current Software, som blant annet leverer løsninger for ressursplanlegging, reiseadministrasjon og timeregistrering.

Inn i Øst-Europa og Asia

Coda på sin side utvikler og selger løsninger for økonomistyring, analyse og konsernrapportering.

Oppkjøpet styrker Unit 4 Agressos nærvær i eksisterende markeder og åpner vei inn i nye markeder i Øst-Europa og Asia. Kjøpet av Coda Plc et ledd i Unit 4 Agressos vekststrategi.

De mener dette vil gi et bredere tilbud til Agressos og Codas eksisterende kunder og øke konsernets nærvær i Øst-Europa og Asia hvor Agresso ikke er etablert i dag.

Vil bli mye sterkere

- Coda er et fremgangsrikt selskap og har en veldig bra produktportefølje med noen av markedets beste systemer for økonomistyring og konsolidering. I kombinasjon med Agressos eksisterende løsninger kommer vårt tilbud til å bli mye sterkere. Vi ser frem til å kunne tilby både nye og eksisterende Agresso- og Codakunder våre samlede produkter, løsninger og kompetanse, sier administrerende direktør Stig Kjønstad i Agresso AB.

Gir helt nye muligheter

- Å tilhøre en større aktør med sterk forankring i Norden gir oss mange nye muligheter. Jeg og mitt team i Coda Nordic AB ser virkelig fram til å tilby markedet nye og spennende ERP-løsninger sammen med Agresso, sier Alar Lange, administrerende direktør i Coda Nordic.

Fortsetter som datterselskap

Coda Norden fortsetter sin virksomhet som et datterselskap av Agresso AB med Alar Lange som administrerende direktør.

Selskapet med 15 ansatte kommer inntil videre til å bli sittende i sine lokaler i Kista utenfor Stockholm.

Vil bli tilpasset i Norge og Sverige

Produktene Coda Financials og Ocra kommer også i fremtiden til å bli utviklet av Coda R&D i Storbritannia, men mulighetene til å foreta produktlokaliseringer og tilpasninger ved hjelp av utviklere i Norden, øker med oppkjøpet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.