NETTARKIV

Norsk miljøbedrift til salgs

Ultimat har patent i Norge, Estland, USA og Russland. Nå jaktes det på nye eiere.
Ultimat har patent i Norge, Estland, USA og Russland. Nå jaktes det på nye eiere.Bilde: ULTIMAT
Camilla Aadland
31. juli 2008 - 10:36

Det er Innovasjon Norge som nå jobber med å få solgt isolasjonsprodusenten på vegne av pantehaverne etter at Ultimat ble slått konkurs i mai.

– Etter annonsen i Aftenposten har vi fått noen interessenter som sitter og regner på det. Det har vært stillstand i sommer, men vi regner med å få til noe over ferien, sier spesialrådgiver Odd Finstad-Kjos i Innovasjon Norge.

Venter på penger

Ultimat produserte isolasjonsmatter laget av tekstilavfall, som skal være både miljøvennlige og svært behagelige å jobbe med.

De to pantehaverne Innovasjon Norge og Nordea har til sammen rundt 17 millioner kroner utestående. I tillegg er det en rekke andre fordringshavere som venter på penger fra et eventuelt salg. Hvis ikke fabrikken blir solgt i sin helhet, vil den bli demontert og delene selges for seg selv.

– Det vil i tilfelle bli en enormt krevende jobb, sier tidligere produksjonssjef Dag Vaslien. Han var med på å montere produksjonslinjene da fabrikken startet opp i fjor. – Bare det tok fem måneder, sier han.

Vil fortsette

Vaslien har håp om at produksjonen ved Ultimats lokaler på Hov i Land kan fortsette.

– Vi har planer om å få til en oppstart. Det er seriøse folk inne i bildet, så dette bør vi få til, sier produksjonssjefen, som gjerne fortsetter i Ultimat.

– Det er snakk om et produkt som vi ikke har sett den fulle verdien av ennå. Dette vil jeg være med på videre, sier han.

Ifølge Vaslien har mange av de andre ansatte også døren åpen for å fortsette i Ultimat dersom bedriften skulle komme seg på bena igjen.

Noe på gang

De største eierne i Ultimat var Kistefos, Veidekke, Holstad Invest, Land Treprodukter og Søndre Land kommune. I mai satte Kristen Sveeas-eide Kistefos foten ned, og ville ikke være med lenger.

– Vi hadde virkelig noe på gang, med et godt produkt og gode kunder. Det var utrolig synd at bedriften gikk konkurs, sier den tidligere produksjonssjefen.

Les mer om: