IKT

Norsk IT skyter blink

25. sep. 2001 - 11:10

Det ti år gamle Asker-selskapet IFS Norge AS i ferd med på gjøre et skikkelig internasjonalt gjennombrudd. Nylig ble programvaren deres valgt til den felles logistikkorganisasjonen for det britiske forsvaret. Programmet skal benyttes av 20.000 brukere, og håndtere en million artikler til en samlet verdi av mer enn 130 milliarder kroner.

Den samme løsningen er også nettopp solgt til General Electric, General Dynamics, Eurofighter og BAE Systems.

Ansvar for forsvar

IFS Norge fikk tidlig ansvaret innen IFS-konsernet for å markedsføre og selge forsvarsløsningene utenfor Norge. I 1999 gjorde de en avtale med Lockheed Martin om å levere programvaren til jagerfly.

Deretter fikk de kontakt med en av aktørene bak Eurofighter, BAE Systems, tidligere British Aerospace.

General Electric Engine Services (GEES), som er verdens største serviceorganisasjon for flyindustri og flyselskaper, skal kjøpe programvareløsninger fra IFS til sine 60 serviceanlegg verden over for vedlikehold, service og reparasjon av flymotorer.

GEES har 70 prosent av markedet for vedlikehold av flymotorer. I tillegg vil GE Engine Services og GE Aviation Information Services videreselge løsningen til kunder innenfor den sivile luftfarten.

Ikke bare luftfart

Løsningen egner seg ikke bare for flygende materiell. Sjøforsvarets Forsyningskommando bruker samme løsning ved anskaffelsen av de nye fregattene. IFS har også laget en netthandelsløsning til Forsvaret for å selge militært overskuddsmateriell via internett.

I starten fikk IFS kontrakt med NSB om å utvikle dataprogram for vedlikehold av rullende materiell. På midten av 1990-årene ble programmet bygd om til en løsning basert på komponenter.

IFS har også laget et system som gir en tett kobling mellom drift og vedlikehold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.