IKT

Norsk IT-orden på kjøkkenet

25. jan. 2001 - 07:30

– Siemens Business Services var litt overrasket over at vi ikke bad dem om penger, sier gründer og daglig leder Randi Lied Gikling.

– Siemens er store innen sykehussektoren i Tyskland, og kan være en interessant partner for oss. Vi har fortsatt kontakt, sier Gikling.

Administrere storkjøkken

Sammen med ektemannen Olav startet hun bedriften i 1992. I starten beskjeftiget de seg med å lage storformat datagrafikk under navnet Graftek, før de fant sin nisje med å utvikle et administrasjonssystem for storkjøkken.

De har allerede en forhandleravtale så godt som i havn med Merkantildata for det nyutviklede systemet Nutshell. Programmet er utviklet under en såkalt OFU-kontrakt (offentlig forskning og utvikling) med SND som finansiell partner og RIT2000-prosjektet i Trondheim som kunde.

– I dag eksisterer ingen gode totalløsninger som er utarbeidet med tanke på hvor komplisert det er å drive kjøkken på et sykehus, opplyser kjøkkensjef Stein Fredriksson på Regionsykehuset i Tromsø. Han vil imidlertid ikke love å kjøpe systemet før han har sett den ferdige versjonen. Men han er svært spnt og interessert.

Strømmer til

Interesse mangler det heller ikke fra andre aktører. Sykehusene strømmet på under utviklingsarbeidet, men det var kun plass til regionsykehusene i Tromsø og Trondheim sammen med Ullevål og Rikshospitalet i OFU-prosjektet.

Senere måtte Rikshospitalet trekke seg på grunn av flyttingen. Idet programvaren nå står foran endelig lansering, har Embla mottatt forespørsler både fra Island og fra et sykehus i Singapore.

Les mer om saken i TU nr 5, utgis 1. februar.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.