ARKIVNYHETER

Norsk Industri tilfreds med Johnsen

FOR LITE: Selv om det bevilges mer penger til vei, er det ikke på langt nær nok til å dekke opp det store etterslepet innen denne sektoren.
FOR LITE: Selv om det bevilges mer penger til vei, er det ikke på langt nær nok til å dekke opp det store etterslepet innen denne sektoren. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
6. okt. 2011 - 12:14

– Vi håper statsbudsjettet kan virke beroligende på kronekursen i tiden framover. Dette er den store syretesten, sett fra industriens ståsted. En sterk krone og et særnorsk, høyt rentenivå er det absolutt siste eksportindustrien trenger, understreker Stein Lier-Hansen.

Norsk Industri-sjefen konstaterer at bevilgningene til vei og jernbane øker i neste års budsjett. Men her er etterslepet så stort at det fortsatt er langt fram til den nødvendige standardheving som industri og næringsliv – ikke minst i distriktene – i årevis har bedt om.



Exit Forskningsfondet

Lier-Hansen er på industriens vegne skuffet over at Forskningsfondet avvikles. Han frykter for forskningens framtid når rammeverket for finansieringen nå endres. – Problemet lå i 2002-årgangen, og dette kunne vært løst uten å fjerne hele fondet, påpeker Lier-Hansen.

– Forskning, innovasjon og utvikling er av avgjørende betydning for industriens konkurransekraft. Vi anbefalte og ville langt ha foretrukket en endret forvaltning og styrking av fondet, framfor å ”skylle babyen ut med badevannet”, framholder Lier-Hansen.



Videreføring skatt og avgift

Skatte- og avgiftsopplegget for næringslivet videreføres omtrent uendret fra i år til neste år. Også formuesskatten foreslås videreført på uendret nivå.

– Vi hadde ikke ventet endringer her, men er tilfreds med at det nå synes å være bevegelse på politisk hold i forhold til å fjerne en skatt som diskriminerer norske, personlige eiere og hindrer ny vekst og nye arbeidsplasser, påpeker Lier-Hansen.



Utfordringer rundt Eksportfinans

– Ettersom det er høy aktivitet innen flere eksportområder, forventer vi at Regjeringen snarest løser problemet som er oppstått rundt Eksportfinans ASA, slik at det norske tilbudet om eksportfinansiering fortsatt kan være internasjonalt konkurransedyktig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.