IT

Norsk-indisk IT-romanse

Tone Strøm-GundersenTone Strøm-GundersenTone Strøm-Gundersen
25. okt. 2007 - 12:34
Vis mer

– Det var full klaff mellom EDB og oss. Vi deler verdier og filosofi og det er viktigst, sier Pramod Grama, direktør i Span, til Teknisk Ukeblad.

Også EDBs konsernsjef Endre Ragnes er svært fornøyd med oppkjøpet.

Ser langt fram

– Med kjøpet av Span i India faller en ny viktig brikke på plass i arbeidet med å etablere en langsiktig strategi for Global Sourcing i EDB. Gjennom dette øker vi både leveransekapasitet og konkurranseevne betydelig, og den nye indiske virksomheten vil sammen med vår ukrainske satsing bidra til å sikre et slagkraftig EDB i mange år framover, sier Ragnes.

EDB Business Partner har inngått en avtale om kjøp av 50,1 prosent av Span Infotech og har opsjon på å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. Med dette kjøpet gjennomfører EDB en av de største satsingene et norsk IT-selskap har gjort i Asia noensinne.

–Vår ambisjon er at vi skal ha 33 prosent av arbeidsstyrken vår "nearshore-offshore" innen 2010. Nå ligger vi på 23 prosent, sier Rangnes.

Kundekrav

Kjøpet av Span er et viktig element i EDBs arbeid med å bygge et tilbud til kundene som kombinerer leveranser fra den nordiske virksomheten med leveranser fra kostnadseffektive land. Stadig flere kunder etterspør og stiller krav om slike leveransemodeller.

EDB har i lengre tid lagt ned et omfattende arbeid for å etablere en modell for Global Sourcing som ivaretar disse behovene hos kundene. EDB har som et ledd i denne strategien etablert betydelig virksomhet i Ukraina gjennom oppkjøp tidligere i år.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling


Ingen begrensning

Oppkjøpet av Span ble annonsert på en frokost i Oslo i dag med Accenture, EDB og IKT Norge – og Indias finansminister Shri P. Chiambaram. Han mener mulighetene for offshoring til India er ubegrenset.

–Markedet kan dobles og vi vil greie å dekke det. Vi har et enormt potensial, sa Chiambaram.















Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.