NETTARKIV

Norsk-indisk IT-romanse

Tone Strøm-GundersenTone Strøm-GundersenTone Strøm-Gundersen
30. okt. 2007 - 10:29
Vis mer

– Det var full klaff mellom EDB og oss. Vi deler verdier og filosofi og det er viktigst, sier Pramod Grama, direktør i Span, til Teknisk Ukeblad.

Også EDBs konsernsjef Endre Rangnes er svært fornøyd med oppkjøpet.

– Med kjøpet av Span i India faller en ny viktig brikke på plass i arbeidet med å etablere en langsiktig strategi for global sourcing i EDB. Gjennom dette øker vi både leveransekapasitet og konkurranseevne betydelig, og den nye indiske virksomheten vil sammen med vår ukrainske satsing bidra til å sikre et slagkraftig EDB i mange år framover, sier Rangnes.

Ingen norske it-selskaper har gjort et så stort oppkjøp i Asia som EDB nå gjør. Endre Ragnes mener velkvalifisert arbeidskraft, godt utviklete systemer, lave kostnader og gode erfaringer i India taler for sterkere samarbeid mellom indiske og norske selskaper.

Ser framover

EDB Business Partner har inngått en avtale om kjøp av 50,1 prosent av Span Infotech og har opsjon på å kjøpe de resterende aksjene i selskapet. Med dette kjøpet gjennomfører EDB en av de største satsingene et norsk IT-selskap har gjort i Asia noensinne.

–Vår ambisjon er at vi skal ha 33 prosent av arbeidsstyrken vår "nearshore-offshore" innen 2010. Nå ligger vi på 23 prosent, sier Rangnes.

EDB har fordelt arbeidsstyrken sin på Norge, India, Ukraina, Danmark og Sverige.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Kundekrav

Kjøpet av Span er et viktig element i EDBs arbeid med å bygge et tilbud som kombinerer leveranser fra den nordiske virksomheten med leveranser fra kostnadseffektive land. Stadig flere kunder etterspør og stiller krav om slike leveransemodeller.

–Det er et sterkt krav om at tjenester blir levert globalt, sier Endre Rangnes.Ingen begrensning

EDB annonserte oppkjøpet på et møte i regi av IKT Norge i forrige uke, der også Accenture og Indias finansminister Shri P. Chiambaram var til stede. Chiambaram mener mulighetene for offshoring til India er tilnærmet ubegrenset.

–Markedet kan dobles og vi vil greie å dekke det. Vi har et enormt potensial og det er her framtiden ligger for oss, sa Chiambaram.

India forsøker å styrke sin posisjon ytterligere ved å satse på modernisering av byene og ikke minst på utdanningsinstitusjonene.

– Vi har enorm talentutvikling i India. Våre institusjoner er blant de beste i verden og vi utdanner derfor svært kvalifisert personell.

Finansministeren mener forholdet mellom India og Norge vil vokse seg enda sterkere enn det er i dag. Norges teknologiutvikling og Indias talentutvikling kan raskt føre til flere kompaniskap mellom norske og indiske selskaper.

-Våre industrier går svært godt sammen, sa Chiambaram.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.