INDUSTRI

Norsk Hydro melder om rekordresultater

Tross nedgang i siste kvartal. 2022 ble et rekordår fro Norsk Hydro

Hydro reduserte produksjonen av primæraluminium ved Hydro Husnes og Hydro Karmøy mot slutten av året som følge av redusert etterspørsel.
Hydro reduserte produksjonen av primæraluminium ved Hydro Husnes og Hydro Karmøy mot slutten av året som følge av redusert etterspørsel. Foto: Ole Berg-Rusten
14. feb. 2023 - 08:04

− Lavere all-in metall- og aluminapriser og høyere råvarekostnader ble delvis utliknet av positive valutaeffekter og en gevinst på salg av overskuddskraft, melder Norsk Hydro i sin siste kvartalsrapport for 2022.

Det fjerde kvartalet av 2022 gikk både driftsresultat og omsetning ned i forhold til året før. Likevel ender Hydro med et driftsresultat for 2022 som er 42 prosent opp fra 2021.

Det melder blant annet DN.

Godt år for aksjonærene

Selv om 2022 har gitt opp- og nedturer, er det samlet snakk om et rekordår for Hydro. Det vil aksjonærene merke.

Resultatet før skatt økte fra 18.4 til 32.4 milliarder kroner fra 2021 til 2022. Solid balanse og gode resultater legges til grunn når selskapet foreslår et utbytte på 13.5 milliarder norske kroner til aksjonærene.

Tro på nye produkter

Hydro viser til økte faste kostnader og råvarekostnader som årsaker til nedgangen mot slutten av året. For å spare penger reduserte selskapet produksjonen av primæraluminium ved Hydro Husnes og Hydro Karmøy etter redusert etterspørsel etter pressbolt mot slutten av året.

− Framover i 2023 er utviklingen mer uforutsigbar, men utsiktene er likevel mer positive når det gjelder inflasjonspress og makroøkonomisk utvikling enn de var for bare noen måneder siden. På lengre sikt venter vi at etterspørselen etter våre grønnere produkter vil øke raskere enn den generelle etterspørselen etter aluminium, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i børsmeldingen.

Norske rederier er store på gasstransport. Solvang ASA investerer i fem nye VLCG-er med lastkapasitet på 88.000 kubikkmeter. Clipper Wilma (bildet) er fra 20291 og kan ta 80.000 kubikkmeter.
Les også

Kostbare gasskip gjør Norge til en av verdens største shippingnasjoner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.