NYHETSBREV

Norsk hjernekraft

Amitec står bak implementeringen av Fingrids nye analyse- og overvåkningsverktøy

16. okt. 2014 - 07:00

Norske Amitec står bak implementeringen av Fingrids nye analyse- og overvåkingsverktøy i sanntidsinfrastrukturen PI fra OSIsoft. Amitec er OSIsofts partner i Skandinavia.

Les om: Bedre kontroll på kraftnettet

Senior software-ingeniør Asle Frantzen hos Amitec har vært prosjektleder, og stått for implementeringen av systemet. Han forteller at Fingrid hadde et eksisterende PI-system. Det hadde samlet inn data fra de ulike kildene i flere år. Systemet var tag-basert, og brukerne måtte kjenne de ulike tag-navnene fra kontrollsystemet for å få tilgang til dataene.

Senior software-ingeniør Asle Frantzen hos Amitec har vært prosjektleder, og stått for implementeringen av systemet. Han forteller at Fingrid hadde et eksisterende PI-system. Det hadde samlet inn data fra de ulike kildene i flere år. Systemet var tag-basert, og brukerne måtte kjenne de ulike tag-navnene fra kontrollsystemet for å få tilgang til dataene.Asle Frantzen Tim Ove Bjaanesoey

Ifølge Frantzen er dagens system langt mer brukervennlig, blant annet ved at det ikke er nødvendig å kjenne tag-navn.

– Nå finner brukerne data basert på logiske hierarkier, sier han. Han legger til at dette er kjernen i systemet, som også har gjort det det mulig å lage grafiske displayer, rapporter og notifikasjoner per epost.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.