T2

Norsk forbrukerelektronikk utfordrer de store

Jensen Scandinavia gjør som Apple.

Hjemmeavlet: Adm. dir. Karsten Kjoss i Jensen Scandinavia satser både på Norge og eksportmarkedet.
Hjemmeavlet: Adm. dir. Karsten Kjoss i Jensen Scandinavia satser både på Norge og eksportmarkedet. Bilde: Odd Richard Valmot
23. apr. 2013 - 20:53

De fleste er vel vant med at de trådløse ruterne, som er blitt så nødvendige hjemme og overalt ellers, minner litt om juletrær. Mange antenner peker ut som grener og et stort antall lysdioder blinker frenetisk.

Trenger de så se slik ut? Åpenbart ikke. Det har Apple vist.

Norske Jensen Scandinavia på Lørenskog, som har solgt over 2,4 millioner nettverksprodukter i Norden, mener Apple har rett. Rutere som gjerne står i stua må se pene ut.

Les også: Mini-basestasjoner vil bedre dekningen

Koobrick Design

– Vi fikk spørsmålet fra en stor kunde for over tre år siden. De spurte om vi ikke heller kunne lage pene produkter som kunne stå hjemme hos folk. Det satte i gang en prosess som vi nå lanserer under navnet Koobrick Design under ledelse av designeren Ken Olling, som har jobbet for mange store selskaper, sier administrerende direktør Karsten Kjoss i Jensen Scandinavia.

Da Jensen skulle starte med ruteren, var de aller fleste på markedet basert på den samme typen kretskort med utganger for eksterne antenner og masse lysdioder. Det holdt ikke, så de har konstruert sine egne kretskort i Norge.

– Det at vi har designet alt selv har gjort at vi har kunnet bygge inn den kvaliteten vi ønsker også. Den lar vi komme kundene til gode. Jeg kjenner ingen andre som har 20 års garanti på produktet, sier Kjoss.

Les også: Lag din egen nettsky

Koobrick WiFi

– Folk som har satt opp slike rutere vet at de må gjennom et lite brukervennlig oppsett før det virker som det skal. Det er ikke bare utseendet og elektronikken vi har redesignet. Vi har skrevet all programvaren på nytt og konsentrert oss om at det skal være superenkelt å få i gang det trådløse nettverket.

Koobrick WiFi er en tobåndsruter som kommuniserer samtidig på både 2,4 og 5 GHz, så den har stor kapasitet og de aller fleste vil merke vesentlig større hastighet med denne enn tradisjonelle rutere.

Den er også klargjort for IPv6.

– Firmwareoppgraderinger skjer uten at brukeren merker det for småting, og med et klikk på en bekreftelse når det er snakk om større ting, sier Kjoss.

Ruteren som Jensen nå lanserer kommer ikke alene.

Koobrick Design er en serie av produkter: Det kommer også et datalager, en elektronikkskjuler og en iPhone-/iPad-fot i samme serien. Alle er bygget slik at de som vil kan stable dem oppå hverandre.

Les også: Slik kan du se gjennom vegger

Koobrick Boxi

Datalageret Boxi  er en NAS-box som kan ta to 3,5 tommers disker. Enorm plass, med andre ord.

De som har to disker kan enten bruke dem til å utvide lageret, eller la dem speile hverandre slik at om en disk ryker, så er den andre en sikkerhetskopi. Og fra den kan du bygge opp en ny.

– Dette er en svært god sikkerhetsløsning i seg selv, og vi har lagt mye innsats i programvaren for å gjøre den brukervennlig. Det er direkte støtte for iTunes og TimeMachine i den. Boxi er et bra felleslager for en familie, men som selvfølgelig blir enda sikrere i kombinasjon med en lagringsløsning på nettet. Men nettlagring har alltid et element av usikkerhet med seg i tillegg til at det kan ta tid å hente over filer hvis man for eksempel skal vise bilder på TV-en hjemme.

Les også: Slik får du bedre mottak på hytta

Koobrick Roomi

Jensen har også utviklet noe så spesielt som et tomt skap i den samme Koobrick-serien.

Ideen er at her kan man ha kabler, strømforsyninger, modemer og annet som ofte gjør en ellers pen stue til noe som likner på et kråkereir under konstruksjon.

Koobrick Docki

På toppen av dagens produktstabel har de laget en iPhone-/iPad-ladedokk håndskåret i halvtransparent akrylglass.

– Vi har bygget inn en ledningsskjuler for den vanlige ladekabelen og med en liten silikonpropp løser vi problemet med at Apple har skiftet ladekontakt, sier Kjoss.

Les også: Utvikler Surface-komponenter i Trondheim

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.