Fjellsprengningsmuseet vant prestisjetung tunnelpris i Kina

Var nominert med to kinesiske prosjekter.

Bildet er fra tunnelen på Norsk fjellsprengningsmuseum.
Bildet er fra tunnelen på Norsk fjellsprengningsmuseum. Foto: Morten Reiten/Norsk vegmuseum.
8. nov. 2018 - 10:51

Vi snakker om «ITA Tunneling Awards» som ble delt ut onsdag i forbindelse med «Chinese Tunnel and Underground works Conference» som fant sted denne uka. 

Unikt

Fjellsprengningsmuseet konkurrerte i kategorien «Innovativ bruk av underjordiske områder» og var nominert sammen med byprosjektet Shenyun Vehicle Section, som ligger i en nedlagt underjordisk steinbrudd i Nanshan-distriktet, samt en underjordisk fotgjengertunnel i Tianjin.

Det er en stolt Geir Atle Stormbringer som tar telefonen når veier24 ringer dagen derpå. Han er direktør i Norsk vegmuseum - som Fjellsprengningsmuseet er en del av.  

– Først og fremst er det en ære å bare bli nominert. Samtidig er det en slags bekreftelse på det vi har ment hele tiden; at Fjellsprengningsmuseet er unikt, og helt i verdensklasse.

Suksess

Museet består av en 240 meter lang tunnel, og tar besøkende gjennom fjellsprengningsfagets lange og omfangsrike historie her til lands. 

Her får publikum et innblikk i det teknologiske aspektet, men også vite mer om menneskene som hadde sitt arbeid i denne bransjen. 

– For et par år siden bygde vi om utstillingen slik at den fikk et mer menneskelig perspektiv. Vi kan si at det har vært en suksess, sier Stormbringer. 

Norge var også nominert til to andre priser; Den nye kraftstasjonen Vamma 12 var nominert til «Årets prosjekt», mens Fredrikke Syversen var nominert til «Young tunneler of the year».

LES OGSÅ: Semitrailer tok fyr i Oslofjordtunnelen - Havarikommisjonen har avdekket flere sikkerhetsproblemer

LES OGSÅ: Stort tunnelprosjekt i Stryn lagt ut på anbud

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.