INDUSTRI

Norsk familie i Qatar: -Vi trives i Doha

Truls Tunmo
17. sep. 2008 - 22:30

Teknisk Ukeblad er på en kort visitt hjemme hos tobarnsfamilien i den qatarske hovedstaden. Her bor Cecilie Buøen, Emma (11), Louise (8) og Wilhelm Horn i et avskjermet område med vakthold.

– Vi går fra huset ulåst. Her nede er ikke det noen fare, sier Cecilie Buøen. Hun er ansatt som sivilingeniør i Aker Solution, men har tatt permisjon mens mannen jobber som prosjektstyringsleder for en av hovedkontraktørene i Qatalum-prosjektet i Qatar.

– Mange norske damer er i samme situasjon som meg her nede. Vi har det som fine fruer, og bruker mye av tiden til blant annet å shoppe. Det er mange flotte shoppingsentre her. Dessuten blir det en del bading, sier hun.

Det gjør det også utenfor det treetasjes store huset som Hydro leier til familien. Et stort svømmebasseng er behagelig å ha som nærmeste nabo i det varme ørkenlandet.

-Og ungene elsker det, ler Buøen.

Vannet i bassenget og i sjøen er derimot ikke like forfriskende som på nordligere breddegrader.

– Temperaturen er 36-37 grader om sommeren, så det føles som fiskesuppe, sier Wilhelm Horn.



Ting tar tid

Den største utfordringen med å bo i Qatar er ifølge familien at det meste er mer tidkrevende enn hjemme i Norge.

-Ting tar tid her nede. Det er litt tungt å venne seg til det. Og trafikken er vanvittig. Det er umulig å beregne hvor lang tid man kommer til å bruke med bil, sier Buøen.



Norsk skole

Ungene går på skole med norske lærere, og følger vanlig skoleplan. I høstferien drar familien til Oman, litt lenger sør på Den Arabiske halvøy.

– Det gleder vi oss til. Naturen skal være flott der, og folk er mer åpne enn her i Qatar, sier Wilhelm Horn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.