IT

Norsk "Facebook" på mobilen din

KJEKT Å HA: Det nye nettsamfunnet Mygeolog lar deg blogge og samtid vise omverden hvor du er eller en hendelse vil skje.
KJEKT Å HA: Det nye nettsamfunnet Mygeolog lar deg blogge og samtid vise omverden hvor du er eller en hendelse vil skje. Bilde: colourbox.com
Trond Heggelund
14. mars 2008 - 08:41

Ved hjelp av GPS-mobiler og moderne posisjoneringsteknologi skal delatagerne på det nye nettsamfunnet Mygeolog kunne blogge ikke bare hva de gjør og hvordan det ser ut der de er i form av bilder og video, men også plassere hendelsene på kartet.

Dette skriver Aftenposten i dag.

Behov for sosial kontakt

For å vise verden at geografisk posisjonering kan ha stor innflytelse på måten mennesker kommuniserer på, har det norske selskapet New Generation Communication utviklet en ny tjeneste - både på web og mobil.

Dette for å møte menneskers behov for sosial kontakt og behovet for å ivareta egne opplevelser på en ny og spennende måte - uavhengig tid og sted.

Betaversjon tilgjengelig

Det nye nettsamfunnet Mygeolog, som omtales som en sosial dagbok, er foreløpig i en betaversjon.

Der kan du laste ned mobil programvare som gjør at du kan bruke Mygelog på mobilen.

På nettsiden finnes det også en forklarende video som viser hvordan systemet virker ute i felten.

Har etablert seg i Oslo

Det opprinnelig Sandefjordbaserte selskapet New Generation Communication har holdt på med dette prosjektet siden oktober i 2006.

I dag har de etablert seg i Oslo.

Lokasjonsbaserte tjenester til forbrukere

New Generation Communication arbeider i dag med å levere lokasjonsbaserte tjenester, i første omgang mot forbrukermarkedet.

Helt siden GSM ble satt i drift i 1992 har blant annet mobilbransjen ment at lokasjonsbaserte tjenester kommer til å bli "det neste store" innen IT- og telebransjen.

Store markedsmuligheter

"Dette er et marked under kontinuerlig utvikling og som i stadig større grad berører de fleste folk i deres hverdag", skriver gründeren Kenneth Johansen på selskapets nettsider.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.