IT

Norsk-amerikansk millionfond for bedre nett

FREMTID: De tre selskapene skal sammen utvikle nye nettbaserte tjenester. Bildet er hentet fra et lignende prosjekt, Living Tomorrow, i Brussel og simulerer scanning av helseopplysninger som sendes fra baderommet over nettet til fastlegen.
FREMTID: De tre selskapene skal sammen utvikle nye nettbaserte tjenester. Bildet er hentet fra et lignende prosjekt, Living Tomorrow, i Brussel og simulerer scanning av helseopplysninger som sendes fra baderommet over nettet til fastlegen. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
10. sep. 2010 - 13:36

Atea, Cisco og Altibox har inngått en samarbeidsavtale om å utvikle fremtidens internett.

Gjennom et utviklingsfond skal de utvikle nye produkter og tjenester.Video

Smarthus, raskere internett til alle og videosamtaler er blant punktene på arbeidslisten.

I praksis handler det om at utviklingsmiljøene til Atea og Altibox i Norge og Cisco i California skal arbeide for å utvikle det de kaller fremtidens internett levert over fiberkabel.

Adm. dir. Eirik Gundegjerde, Altibox.
I praksis handler det om at utviklingsmiljøene til Atea og Altibox i Norge og Cisco i California skal arbeide for å utvikle det de kaller fremtidens internett levert over fiberkabel. ØKER: Trafikken over internett vokser med 40 prosent hvert år, og det trengs stadig bredere bredbånd for å ta unna trafikken, sier adm. dir. Eirik Gundegjerde hos Altibox.Giga

– Vi skal utvikle teknologi som gjør gigabit internettlinjer til allemannseie, sier administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Altibox AS i en pressemelding.

Utviklingen av teknologi og nettverk for intelligente hjem, overføring av video og rask utrulling av nye tjenester er noen av områdene som omfattes av samarbeidet.

Fondet skal være på rundt ti millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.