NETTARKIV

Norsk-amerikansk miljøskole

Olje- og energiminister Einar Steensnæs har signert en avtale mellom Norge og USA som formaliser samarbeid på tre konkrete områder - fangst og lagring av CO 22, ny energiteknologi og hydrogen, samt initiering av samarbeid på olje- og gassteknologi.

Et av tiltakene er etablering av et årlig sommerskoleprogram for studenter som er ferdige, eller er i ferd med å avslutte sivilingeniørstudiet. Allerede i august skal ti norsk og ti amerikanske studenter få undervisning ved det anerkjente Los Alamos National Laboratory. Det er enda et par plasser igjen for kvalifiserte søkere. Skolens plassering skal veksle mellom USA og Norge og det vil bli undervist i ulike tema hvert år. I år er CO 2 som står på timeplanen.

Det bilaterale samarbeidsprogrammet vil også finansiere utveksling av forskere på prioriterte områder. Hanne Lekva i Statoil, Geir Vollsæter i Shell og Helle Mostad i Hydro er nasjonale koordinatorer sammen med Forskningsrådet for det bilaterale teknologisamarbeidet. . Olje- og energidepartementet og US Department og Energy har overordnet ansvar for tilrettelegging og oppfølging av prosessene.

(orv)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.