ARBEIDSLIV

Norgesmestre i programmering

Det første Norgesmesterskap i programmering for studenter ved universitet og høyskoler ble avviklet sist helg. 133 deltakere på 51 lag fra ni ulike høyskoler og universitet kjempet i fem timer om Norgesmestertittelen.

Vinnerene ble til slutt studentene Kristian Eide, Magnus Tøndel og Morten Vold fra Høyskolen i Sør-Trøndelag (HiST). Førstepremien er deltakelse i Verdensmesterskapet i programmering den 18.–19. november i Darmstadt, Tyskland, sponset av Nextra.

Til Tyskland får HiST-studentene følge av det beste laget fra henholdsvis Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), Universitetet i Oslo og Universitetet i Bergen.

Konkurransen ble gjennomført som en lagkonkurranse der lagene fikk syv oppgaver som skulle løses helt frem til et fungerende dataprogram. Oppgavene spente fra å knekke Tommy og Tigerens hemmelige kode til å lage et program for å hjelpe byplanleggere i Oslo. Til sin disposisjon hadde hvert lag en datamaskin.

Ferdige løsninger ble sendt med e-post til et dommerpanel som rettet oppgavene fortløpende. Bare rette svar ga poeng. Bedømmingen av oppgavene var meget streng og minste avvik fra rett svar førte til at løsningene ble underkjent. Det vinnende laget klarte til slutt å løse 4 oppgaver, ifølge en pressemelding fra Universitetet i Oslo.

Studentene kunne velge om de ville konkurrere i Bergen, Oslo, Stavanger eller

Trondheim. All kommunikasjon ble gjennomført med e-post og stillingen ble

fortløpende lagt ut på en webside.

Overdommer Dag Langmyhr ved Universitetet i Oslo er meget fornøyd med både oppslutningen og gjennomføringen av konkurransen: – Oppslutningen var over all forventning, og det var ekstra hyggelig at det var et lag fra en av høyskolene som stakk av med seieren. Vi håper det sporer til økt deltaking neste år, kommenterer Langmyhr.

Bak Norgesmesterskapet i programmering står ansatte ved Institutt for informatikk ved henholdsvis Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Målsettingen med konkurransen er å fremme interesse for programmering og oppgaveløsning blant studentene. Norgesmesterskapet i programmering inngår som en delkonkurranse i «ACM International Collegiate Programming Contest».

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.