NETTARKIV

Norgeskontor for omformere

22. mai 2002 - 14:00

firma

Holmestrand: Finsk sisu har rykket inn i den gamle godsterminalen på Holmestrand jernbanestasjon. Herfra skal Vacon PLC AS selge og distribuere sine finske frekvensomformere til norsk industri. - Vi konsentrerer oss om å levere Vacons omformere til landbasert industri. Våre frekvensomformere til maritim og offshore virksomhet skal selges og distribueres av Scandinavian Electric i Bergen, forteller nytilsatt sjef Per Halvor Rønningen.

Vacon er en av de største leverandørene av frekvensomformere for motordrifter i Norge. De kan levere omformere med effekter helt opp til 7 MW. Tidligere hadde de et nært samarbeid med Stadt Automasjon, som solgte og leverte frekvensmformerne i Norge. Det samarbeidet ble avsluttet da Stadt Automasjon ble solgt til hovedkonkurrenten ABB.

- Vacons frekvensomformere har en markedsandel på 2,3 prosent i Norge. Vårt mål er at vi i løpet av fem år skal bli markedsleder på det norske markedet med en markedsandel på over 20 prosent. Det har vi klart i Sverige, forteller viseadministrerende direktør i Vacon PLC, Erkki Rainio.

De to ansatte på kontoret i Holmestrand skal konsentrere seg om å selge til treforedlingsbransjen og prosessindustrien. Gründerne bak Vacon kommer opprinnelig fra det velkjente Strømberg, som hadde mange norske kunder og var representert i Norge i årtier. Per Halvor Rønningen, som skal lede den norske virksomheten, var tidligere ansatt i GDM Engineering i Tønsberg.

Anders J. Steensen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.