IT

Norges "terrorsentral" slått ut

SLÅTT UT: Brannen på Oslo Sentralstasjon natt til onsdag slo også ut sentrale systemer på Sentrum politistasjon. Der er Norges nasjonale komandorom for terroranslag og krisesituasjoner.
SLÅTT UT: Brannen på Oslo Sentralstasjon natt til onsdag slo også ut sentrale systemer på Sentrum politistasjon. Der er Norges nasjonale komandorom for terroranslag og krisesituasjoner. Bilde: Holm, Morten

Et rom i 5. etasje i Sentrum politistasjon er kommandosentral for politi- og justistopper ved et eventuelt terrorangrep mot Norge.

Vitale funksjoner

Onsdag slo brannen på Oslo S ut vitale deler i Norges kommandosentral.

Tusenvis uten internett

Fra kommandorommet er det meningen at politidirektør Ingelin Killengreen skal koordinere mottiltak ved et høyskalert terroranslag mot regjeringsmedlemmer eller installasjoner som er vitale for samfunnsfunksjonene.

"Gamlemåten"

Politidirektør Ingelin Killengreen bekrefter overfor Dagsavisen at stasjonen ble berørt da det brant i kabler under Oslo S natt til onsdag.

– Noen av våre systemer hakket seg, og det er tøft når de sentrale systemene faller ut, sier Killengreen.

Hun mener imidlertid at det ikke er grunn til uro, for alarmtelefonen (112) og sambandet virket og dermed var det «jo bare å jobbe på gamlemåten».

Planlegge aksjoner

Ved å bruke avanserte datasystemer og ved å følge med på nasjonale nyhetskanaler på storskjerm skal politidirektørens stab motta og formidle informasjon i en krisesituasjon, strategier, komandoer og aksjoner skal skapes og settes ut i livet, skriver avisen.

DSB ikke imponert

Togene går som normalt

Fortsatt togkaos

Tusenvis uten internett

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.