T2

Norges største videobutikk

Programdirektør Tom Jahr i Get påpeker at det er klare fordeler med å leie filmen over kabelnettet, blant annet at at det er nok til alle og ingen transportkostnader.
Programdirektør Tom Jahr i Get påpeker at det er klare fordeler med å leie filmen over kabelnettet, blant annet at at det er nok til alle og ingen transportkostnader. Bilde: Odd R Valmot
12. nov. 2008 - 15:38

Det blir ikke lett å lokke til seg kunder i storm og blest når du kan leie filmen fra sofaen.

I dag lanserer Get en digital videobutikk rett hjem i stua til 300 000 av sine 370 000 kunder.

Stort tilbud

Kundene får tilgang til rundt 1100 filmer hvorav noen i HD-kvalitet.

I Første omgang er det HD-boksene som kan brukes til filmleie, men de andre dekoderne vil komme etter snart.

Et knappetrykk er alt som skal til for å få tilgang til det enorme filmbiblioteket.

Nyeste først

– De fleste er mest opptatt av de såkalte premierefilmene. Det er Hollywood som bestemmer når vi kan starte utleie, men regelen er at vi kan starte samtidig med at de frigis for vanlig DVD-utleie, opplyser produktdirektør i Get, Tom Jahr.De fleste filmer slippes på DVD noen måneder etter kinopremieren.

– Fordelen med å leie filmen over kabelnettet er at vi ikke går tom for de populære titlene. Det er nok til alle. I tillegg sparer man transporten frem og tilbake til butikken. Veldig mange av filmene vil også ha en trailer som folk kan se før de leier filmen, sier Jahr.

Mer enn film

Get vil utvide filmdatabasen med rundt 300 nye filmer i året. I tillegg vil de legge til mye annet videomateriale slik som programmer om natur, musikk, mat og reise.

– Tenk hvor fint det er å gå inn med et knappetrykk å hente et program om Barcelona eller San Diego før du skal reise dit, sier Jahr.

Alle prisklasser

Prisene for filmene og de andre programmene vil variere fra 9 til 59 kroner.

De dyreste filmene er premierene i HD-kvalitet.

Akkurat som i en videobutikk har de som leier full tilgang i 24 timer og kan se dem så mange ganger de ønsker og spole frem og tilbake.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.