MASKINER & UTSTYR

Norges første Hitachi ZW220-7 havnet i Bodø

Bodø-entreprenøren Veinor ble første kjøper av Hitachis nye hjullaster, ZW220-7 .

ZW220-7 hjullaster
ZW220-7 hjullaster
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. aug. 2021 - 13:30

Det er sommer i Bodø – men etter mange fine sommerdager nordpå blåser det godt når maskintransporten med den splitter nye Hitachi ZW220-7 ankommer Bodø. Det ble firmaet Veinor AS som fikk æren av å motta Norges første maskin på norsk jord. Overleveringen skjer på Langstranda, der hjullasteren først og fremst skal utføre mellomhåndtering av masser.   

Entreprenør i vekst

Maskinen pa plass i Bodo
Maskinen pa plass i Bodo

Veinor AS er Bodøbasert og ble etablert i 2018. Selskapet har vokst raskt, og har nå tatt enda et jafs med oppkjøp av Bernhardsen Entreprenør AS. Totalt 40 ansatte arbeider i firmaet i dag.

Firmaet har en stor andel kommunale prosjekter, men også en del andre VA og boligprosjekter. Totalt består maskinparken av tre hjulgravemaskiner med hengere, syv beltegravere, en minigraver og tre hjullastere.

 

Lovlig å kjøre på vei med

Michael Karlsen har vært anleggsleder i Veinor siden starten og har også lang erfaring som maskinfører. <i>Foto:  Nasta</i>
Michael Karlsen har vært anleggsleder i Veinor siden starten og har også lang erfaring som maskinfører. Foto:  Nasta

Hitachi ZW220-7 kommer først av lasterne i 7-serien fra Hitachi. Den har en egenvekt på cirka 19 tonn.

– Størrelsen på maskinen er perfekt for oss, som den største som er lovlig å kjøre på vei. Den vil fungere som en svært allsidig servicemaskin, forteller Michael Karlsen som er anleggsleder i selskapet.

Siden hjullasteren er Norges første – så er det også første gang Karlsen ser, og får testet, hjullasteren.

En rekke nye funksjoner

Espen Olsen, teknisk sjef hos Nasta, kunde Michael Karlsen og maskinselger Trond Viktor Meland. <i>Foto:  Nasta</i>
Espen Olsen, teknisk sjef hos Nasta, kunde Michael Karlsen og maskinselger Trond Viktor Meland. Foto:  Nasta

–Selv om at dette er den fjerde Hitachi maskinen i firmaet – så er jeg spent, smiler Karlsen lurt i det han tar plass i det nye førerhuset.

Med på overleveringen er Espen Olsen, teknisk sjef hos Nasta, og maskinselger Trond Viktor Meland. Espen har i lang tid jobbet tett med Hitachi i utviklingen av de nye serie-7 lasterne, og er svært fornøyd med sluttproduktet.

– Det er en rekke nye funksjoner og designendringer, både inne og utenfor førerhuset, som gjør hverdagen til de som skal kjøre hjullasterne mye enklere – og ikke minst behageligere.

– Det kjennes veldig bra

Splitter nye Hitachi ZW220-7 ankommer Bodø. <i>Foto:  Nasta</i>
Splitter nye Hitachi ZW220-7 ankommer Bodø. Foto:  Nasta

Etter en kort innføring i funksjonene er det Karlsen selv som tar en prøverunde på området. Og kjøre kan han, selv om det ikke blir like mye som før har han ingen problemer med å teste produktet. Etter en god runde med kjøring og bytting av utstyr er det en fornøyd anleggsleder som går ned stigtrinnene:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

– Det kjennes veldig bra. Jeg prøvde å få den til å spinne – men det går faktisk ikke. Den virker veldig bra. Også med hensyn til bytte av utstyr er det en stor fordel at den kan betjenes så enkelt. Bare å huke på utstyret og kjøre! Dessuten ser den jo veldig bra ut også – med de sorte detaljene og felgene- så so far so good, avslutter anleggslederen med et stort smil!     

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.