IT

Norge leder europeiske innkjøp

Statssekretær Wenche Lyngholm ser store muligheter for norske IKT-bedrifter i Europa.
Statssekretær Wenche Lyngholm ser store muligheter for norske IKT-bedrifter i Europa. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
27. mai 2008 - 14:02
Vis mer

EU-Kommisjonen har gitt Norge i oppdrag å lede et prosjekt som skal gjøre det enklere for offentlig sektor i alle europeiske land å gjøre innkjøp på tvers av landegrensene.

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) skal lede arbeidet.



Anerkjennelse

– En anerkjennelse av norsk IKT-kompetanse og en mulighet til å delta i den europeiske utviklingen av offentlige tjenester, sier statssekretær Wenche Lyngholm (SV) i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

Hun mener dermed at Norge har fått uttelling for deltakelse i EUs rammeprogram for konkurranseevne og innovasjon, Competitiveness and Innovation framework Programme (CIP).

300 millioner

39 millioner euro, eller 300 millioner kroner, til nye eforvaltningprosjekter skal fordeles gjennom CIP-programmet, og utlysningene for 2008 åpner nå.

FAD opplyser i en pressemelding at Norge er blant landene med høyest deltagelse i prosjekter og hvor flest søknader går gjennom, basert på erfaringen fra fjorårets utlysninger.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Åpninger

Statssekretæren oppfordrer forvaltningsmiljøer og IKT-næring til å delta.

- Norge ligger langt fremme innen utnyttelsen av IKT sammenlignet med øvrige land i Europa, med offentlige og private IKT-løsninger i verdensklasse. Mulighetene norske fagmiljøer i privat og offentlig sektor har til å delta i EUs utvikling på det IKT-politiske området er gode, sier Lyngholm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.