IT

Norge leder europeiske innkjøp

Statssekretær Wenche Lyngholm ser store muligheter for norske IKT-bedrifter i Europa.
Statssekretær Wenche Lyngholm ser store muligheter for norske IKT-bedrifter i Europa. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
27. mai 2008 - 14:02
Vis mer

EU-Kommisjonen har gitt Norge i oppdrag å lede et prosjekt som skal gjøre det enklere for offentlig sektor i alle europeiske land å gjøre innkjøp på tvers av landegrensene.

Direktoratet for forvaltning og IKT (DIFI) skal lede arbeidet.Anerkjennelse

– En anerkjennelse av norsk IKT-kompetanse og en mulighet til å delta i den europeiske utviklingen av offentlige tjenester, sier statssekretær Wenche Lyngholm (SV) i Fornyings- og administrasjonsdepartementet (FAD).

Hun mener dermed at Norge har fått uttelling for deltakelse i EUs rammeprogram for konkurranseevne og innovasjon, Competitiveness and Innovation framework Programme (CIP).

300 millioner

39 millioner euro, eller 300 millioner kroner, til nye eforvaltningprosjekter skal fordeles gjennom CIP-programmet, og utlysningene for 2008 åpner nå.

FAD opplyser i en pressemelding at Norge er blant landene med høyest deltagelse i prosjekter og hvor flest søknader går gjennom, basert på erfaringen fra fjorårets utlysninger.

Åpninger

Statssekretæren oppfordrer forvaltningsmiljøer og IKT-næring til å delta.

- Norge ligger langt fremme innen utnyttelsen av IKT sammenlignet med øvrige land i Europa, med offentlige og private IKT-løsninger i verdensklasse. Mulighetene norske fagmiljøer i privat og offentlig sektor har til å delta i EUs utvikling på det IKT-politiske området er gode, sier Lyngholm.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.