KRAFT

Norge kan trekkes inn i tysk kjernekraftverksak

Tidligere Statkraft-sjef Bård Mikkelsen er styremedlem i E.on, men sier han ikke er valgt som representant for Statkraft.
Tidligere Statkraft-sjef Bård Mikkelsen er styremedlem i E.on, men sier han ikke er valgt som representant for Statkraft. Bilde: Scanpix
29. mars 2011 - 07:08

Fire kraftselskaper kan ifølge Der Spiegel miste en halv milliard euro som følge av beslutningen. De fire selskapene vurderer derfor å gå til søksmål mot tyske myndigheter. Selskapet E.on er blant dem.

Les mer: Eon vurderer atom-erstatningskrav

Statkraft aksjonær

Det norske statlige selskapet Statkraft er blant de største eierne i E.on. Statkraft har 4,3 prosent av aksjene. Aksjeposten har gitt tidligere Statkraft-sjef Bård Mikkelsen en plass i E.ons styre.

Han vil dermed være med på beslutningen om å gå til sak mot tyske myndigheter, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg registrerer at søksmål er et tema. Så får vi ta stilling når dette etter hvert legges fram for styret, sier han.

Fritt

Han avviser at det har vært kontakt mellom ham og Statkrafts ledelse i saken.

– Jeg er ikke valgt som representant for Statkraft. Som styremedlem i E.on har jeg ett hensyn, og det er selskapets beste. Jeg opplever at jeg står fritt, sier Mikkelsen.

Stille

Verken Næringsdepartementet, som eier Statkraft, eller Statkrafts sjef Christian Rynning-Tønnesen, ønsker å kommentere saken.

Departementet viser til at saken er et forhold mellom tyske selskaper og tyske myndigheter, og at departementet dermed ikke kan gå inn i den.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.