KRAFT

Norge inn i havvind-samarbeid

VANSKELIG MED VIND: Vindkraftinstallasjoner langt til havs vil begrense muligheten for å søke etter savnede personer med redningshelikopter og redningsbåter, slår en ny rapport fast.
VANSKELIG MED VIND: Vindkraftinstallasjoner langt til havs vil begrense muligheten for å søke etter savnede personer med redningshelikopter og redningsbåter, slår en ny rapport fast. Bilde: Hywind StatoilHydro
Jannicke Nilsen
26. juni 2008 - 15:27

I fjor etablerte Danmark, Sverige og Tyskland et samarbeid innenfor utvikling av turbiner til bruk i produksjon av havvindkraft.

Nå er også Norge invitert til å delta. Det har olje- og energiminister Terje Riis-Johansen takket ja til.

Dele kunnskap

- Dette samarbeidet kan hjelpe oss å finne felles grenseflater og lære av hverandre for å nå de mål vi har til felles. Derfor vil jeg sørge for at vi tiltrer dette samarbeidet, sier Riis-Johansen i en pressemelding.

Samarbeidet skal sørge for kunnskapsdeling på myndighetsnivå blant annet rundt faglige problemstillinger, lover og regelverk, i tillegg til utfordringer innen forskning og teknologiutvikling.

Overføringsnett

Ikke minst skal samarbeidet ta for seg den store utfordringen det vil være å etablere den nødvendige infrastrukturen som skal frakte havvindkraften til mottakerne.

Navnet på samarbeidet har fått den svært så omfattende tittelen: Joint Declaration om Cooperation in the Field of Research on Offshore Wind Energy Deployment.

Samarbeidsavtalen finner du på denne siden.

Les også:
Første ja og nei til offshore vindkraft
- Et ubegripelig avslag
Vil bruke 220 milliarder på havvind
12 vindparker satser offshore
Havvind øker kollisjonsfare
Nå kommer første vindturbin til havs

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.