DATATELE

Norge i verdensteten på IT

NORDEN PÅ IT-TOPPEN: Alle de nordiske landene er inne på topp 10-lista til Global Information Technology Report 2006-2007
NORDEN PÅ IT-TOPPEN: Alle de nordiske landene er inne på topp 10-lista til Global Information Technology Report 2006-2007 Bilde: Colourbox.com
Jannicke Nilsen
28. mars 2007 - 14:46

Danskenes internett- og pc-bruk er kommet opp på et imponerende nivå, ifølge Global Information Technology Report 2006-2007.

Klar visjon

Danskene har trukket fordel av regjeringens klare IKT-visjon (informasjonsteknologi, kommunikasjon og telefoni) og tidlige fokus på penetrasjon og bruk, melder E24. Dette gjenspeiles i omfanget av e-handel og i IKT-løsninger i myndighetenes egne tjenester.

På toppen av det hele har danskene fokusert på forskning og utvikling og lagt grunnlaget for en førsteklasses hightech-industri, mener World Economic Forum (WEF).

Samtlige nordiske land er nå inne på Topp 10-listen. Norge rykker opp fra trettende til tiende plass. Sverige rykker opp seks plasser til andre plass på listen som tar for seg hele 122 land.

Velfungerende samfunn

De nordiske landenes høye plassering gjenspeiler både landenes generelle konkurransekraft og at de har vært eksepsjonelt rede til å utnytte nettverk, mener WEF.

Utdanning, åpne og velfungerende offentlige institusjoner og nøkkelinstitusjoners vilje til å ta i bruk den seneste teknologien har vært de nordiske landenes oppskrift, oppsummerer WEF.

Se hele rankingen her.

Les mer om: