ARBEIDSLIV

Norge i front

For en gangs skyld er norske aktører helt i fronten av den internasjonale utviklingen. Teknisk Ukeblad skrev i forrige utgave (31/2000) om Næringslivets Kompetansenett (NKN), som er en unik skapning i internasjonal sammenheng.

Norske Involve Learning er ett av de ledende leverandørene i Norden, og sikter på å ekspandere i resten av Europa.

Intern opplæring

– Vi er totalleverandører av Internett-basert opplæring, sier daglig leder Lars Unneberg. Han er sjef for 50 ansatte i den norske avdelingen av konsernet, som har ytterligere 50 ansatte i Sverige, Danmark og Finland.

– Det mest spennende markedet er for øyeblikket bedriftsintern opplæring. Tidligere var videreutvikling og kompetanseheving stort sett forbeholdt ledersjiktet. Med disse læremetodene er det enkelt å gi tilbud også til ansatte nedover i hierarkiet. Men også tilbud om høgskole- og universitetsutdannelse er interessant, legger han til.

Totalløsninger

En annen norsk bedrift, Edvantage Group, har nettopp underskrevet en samarbeidsavtale med amerikanske Pensare.

– Vi vil i første rekke tilby Internett-basert høgskole- og universitetsutdanning i Norden og Storbritannia. Vi leverer tjenestene, Pensare leverer teknologien og universiteter og høgskoler leverer innholdet. Det blir grunnlaget for våre totalløsninger, sier daglig leder Thomas Berglund i den nystartede bedriften.

Les mer om: