KLIMA

Norge gir penger til skogorganisasjon

Norge vil betale tropiske lokalsamfunn for å ikke hogge ned skogen sin.
Norge vil betale tropiske lokalsamfunn for å ikke hogge ned skogen sin. Bilde: colourbox.com
Stein Jarle Olsen
7. juli 2009 - 12:29

Norge gir 25 millioner kroner til Den internasjonale organisasjonen for tropisk tømmer (ITTO), opplyser Miljøverndepartementet i en pressemelding.

Fra milliardene

Pengene skal styrke organisasjonens innsats for å redusere klimagassutslipp fra skog og bedre livsvilkårene til mennesker som lever av skog i utviklingsland.

– Organisasjonen for tropisk tømmer har som sitt viktige mål at tropisk skog skal forvaltes skikkelig og at produkter fra tropisk tømmer ikke skal komme fra ulovlig hogst. Organisasjonens store styrke er at den kan bidra til praktiske resultater på bakken for å redusere klimagassutslipp fra skog. Jeg er glad for å støtte en så viktig alliert i arbeidet med å redusere avskogingen i verden, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Bevilgningen tas fra de tre norske klima- og skogmilliardene, og arbeidet gjøres i samarbeid med FNs program for reduserte klimagassutslipp fra avskoging og skogforringelse (UN-REDD) og Verdensbanken.

Tillit

Ifølge departementet har ITTO stor tillit blant land med tropisk skog og kapasitet til å gjennomføre praktiske tiltak ute i områdene.

Medlemslandene har til sammen 80 prosent av all tropisk skog i verden.

Tiltakene skal blant annet være å betale lokalsamfunn for å verne om skogen sin og ikke hogge den ned.Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.