ARKIVNYHETER

Noreviktunnelen er ute på anbud

Noreviktunnelen skal ikke beskytte trafikantene mot ras, men den erstatter en svært dårlig vegstrekning med smal kjørebane og bratte stigninger. Dessuten gjør den E 39 kortere.
Noreviktunnelen skal ikke beskytte trafikantene mot ras, men den erstatter en svært dårlig vegstrekning med smal kjørebane og bratte stigninger. Dessuten gjør den E 39 kortere. Bilde: Ill.: Statens vegvesen
26. feb. 2010 - 12:08

Vegvesenet sendte ut veiledende kunngjøring om oppdraget i mai i fjor. Dermed kunne man gitt entreprenørene kortere tid å regne på, men man valgte å ikke gjøre det. Bakgrunnen for kunngjøringen var å orientere markedet tidlig, opplyser prosjektleder Odd Erik Haugen i Region Vest.

Vegstrekningen ligger i Høyanger kommune. Dagens veg følger nordsiden av Sognefjorden. Den er smal, bratt og svingete og har mange farlige avkjørsler, men i motsetning til de fleste vegstrekninger som får avløsning av tunnel i Sogn og Fjordane, er den er ikke særlig rasfarlig.

Tunnelprofilet blir T 8,5. Den som får kontrakten skal også anlegge 910 meter adkomstveger, 1 160 private veger og 250 meter gang/sykkelveg.

Prosjekteringen er utført av AsplanViak i Leikanger. Jobben må være fullført innen 1. oktober 2012. I desember samme år blir trafikken satt på. Prosjektet er finansiert med ordinære bevilgninger over statsbudsjettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.