NYETEKNOLOGIER

Nordmenn satser på LED i Sverige

Norske investormiljøer satser stort på det svenske LED-selskapet Glo. (Illustrasjonsfoto)
Norske investormiljøer satser stort på det svenske LED-selskapet Glo. (Illustrasjonsfoto) Bilde: Luxo
Stein Jarle Olsen
2. sep. 2009 - 07:34

Det svenske selskapet Glo, basert på arbeidet til professor Lars Samuelson ved Universitetet i Lund, mener å kunne utvikle neste generasjons lysdioder (LED) til en mye lavere pris enn det dagens LED-produsenter kan.

– Teknologien har potensial til å endre belysningsindustrien på verdensbasis, sier finansdirektør Christian Winther i det norske investeringsselskapet Teknoinvest til Dagens Næringsliv.

Friske penger

Selskapet hans gikk inn i Glo i 2005 sammen med British Technology Group. I 2007 kjøpte de ut BTG, og tilfører nå nye 23 millioner svenske kroner gjennom en emisjon.

Penger kommer også fra Hafslund Venture, Agder Energi Venture og Nano Future Invest, med henholdsvis 25 millioner, 6 millioner og 8 millioner svenske kroner.

Norsk investeringslyst

Det betyr at 62 av 82 emisjonsmillioner kommer fra norske investormiljøer.

– Vi står foran en ny megatrend innen effektiv belysning og Glo representerer en helt ny og unik teknologi i dette markedet, sier administrerende direktør Tore Schiøtz i Hafslund Venture til DN.

De får en eierandel på 12 prosent etter emisjonen. Teknoinvest er fortsatt største eier.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.