IT

Nordmenn reiser for mye

ØKER: InFacts undersøkelse gir Datametrix-sjef Svein Lerkerød grunn til å tro at markedet for videokonferanser kan vokse mye.
ØKER: InFacts undersøkelse gir Datametrix-sjef Svein Lerkerød grunn til å tro at markedet for videokonferanser kan vokse mye. Bilde: Jon Amundsen
Espen Zachariassen
17. aug. 2009 - 12:13
Vis mer

450 000 nordmenn reiser over to timer månedlig eller oftere med bil, fly og tog for å delta på jobbrelaterte møter.

44 prosent sier samtidig at reisingen kunne vært erstattet med videokonferanseløsninger.

Det viser en undersøkelse analysebyrået InFact har utført for Telenor-selskapet Datametrix.

Bytter gjerne

43,9 prosent av de spurte svarte at det ville vært aktuelt å bytte ut mye av reise- og møtevirksomheten med brukervennlige videokonferanseløsninger.

19,8 prosent svarte at de kunne erstatte i reisevirksomhet i stor grad, 24,1 prosent i noen grad, mens 14,7 prosent svarte vet ikke.

– Det viser at det her er stort potensial for å kutte i reisevirksomheten og på den måten kunne spare både kostnader, tid og ikke minst miljøet. Det vil alltid være behov for fysiske møter f.eks ved kontraktsigneringer og lignende. Men moderne kommunikasjonsløsninger vil helt klart kunne erstatte store deler av reisevirksomheten, sier direktør Svein Lerkerød i Datametrix.

Vil øke

– Etter hvert som stadig flere blir kjent med Telepresence og andre mindre vidoeløsninger, tror jeg andelen som svarer at de kan erstatte reisingen med mer moderne og kundetilpassede kommunikasjonsløsninger vil øke, sier Lerkerød.

Sparer en arbeidsdag

23,3 prosent av spurte sier de reiser 2 timer per reise i forbindelse med møter, 16 prosent sier 3 timer, mens 20,8 prosent sier de reiser 4 timer og hele, 11,6 prosent sier de reiser 9 timer eller mer for å delta på møter.

Da trekker Datametrix-sjefen følgende resonnement:

– Hvis man forestiller seg at man reiser ukentlig, og hver reise har en reisetid på 3-4 timer, så medgår det faktisk 12-16 timer per måned i reising bare for å være på møter. Kan man halvere dette, får man faktisk en ekstra arbeidsdag per måned. For bedriften gir dette økt produktivitet og reduserte kostnader, og for den enkelte arbeidstaker mer tid til familie og fritid.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.