IT

Nordmenn bytter sjelden passord

 

Nordmenn ligger helt i tet når det gjelder å ta personvern på alvor. Men de fleste av oss bytter ikke passord regelmessig.
Nordmenn ligger helt i tet når det gjelder å ta personvern på alvor. Men de fleste av oss bytter ikke passord regelmessig. Bilde: Colourbox
15. juni 2014 - 03:35

IT-selskapet EMC har nylig gjennomført en global undersøkelse om folks forhold til personvern.

Undersøkelsen, som er kalt EMC Privacy Index, ble gjennomført i 15 land, er besvart av 15.000 personer, og måler i tillegg hvorvidt folk er villige til å ofre privatliv for å få en enklere digital hverdag.

Norge i tet

I undersøkelsen kommer det fram at nordmenn og svensker er minst villige til å fire på kravene til personvern.

Hele 75 prosent av nordmennene og 77 prosent av svenskene i undersøkelsen sier nei til å ofre personvernet til fordel for enklere tilgang til digitale løsninger, kanaler og tjenester. Det globale snittet er kun 51 prosent.

Undersøkelsen viser også at nordmenn er langt mer opptatt av å endre på standardinnstillingene i sosiale medier, eksempelvis Facebook. 67 prosent av de spurte sier at de alltid gjør dette, mot 54 prosent i Sverige.

59 prosent av de norske brukerne sier de følger med på eventuelle endringer i policyen hos tjenestene, mens tallet for svenskene er 44 prosent.

Videre kommer det fram at tre av fire av oss beskytter mobiltelefonen med et passord eller kode. Det globale snittet er en god del lavere også her, med 61 prosent.

Les også: Norge får Nordens beste anlegg for hemmelige data

Slurver med passordbytte

Og selv om de fleste nordmenn nå velger sikre passord på enheter og tjenester, og 79 prosent holder passordet for seg selv - uansett hvem som spør, er det kun 37 prosent av oss som bytter passord jevnlig. Svenskene er vesentlig dårligere, med 21 prosent, ifølge EMC-undersøkelsen.

29 prosent av nordmennene i undersøkelsen sier dessuten at de aldri logger på offentlige PC-er eller åpne, usikrede trådløse nett. Åtte prosent sier at de alltid bruker slike tilgangspunkter.

Du finner mer informasjon og detaljer i EMC Privacy Index. Dataene kan også brytes ned på land, men merk at de skandinaviske tallene ikke fremkommer her, da undersøkelsene i vår region ble gjort i etterkant av at rapporten ble publisert.

Les også:

Hva er den største utfordringen ved personvern?

Er vi klare for pengetransaksjoner via Facebook?

Snart kan passordene bestå av lyder, bilder og mønster

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.