TRAFIKK OG ITS

Nordmenn bulker for hundrevis av millioner kroner om sommeren

Nordmenn bulker for flere hundre millioner kroner hver sommer, ifølge forsikringsbransjen. Og erstatningsutbetalingene blir stadig større.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox
NTB
3. juli 2018 - 10:58

De tre siste somrene er det registrert hele 14.000 bilskader til 270 millioner hos SpareBank 1 Forsikring alene. Disse kostet i snitt 20.000 kroner per skade, ifølge selskapet.

Stadig mer utbetalt

 «Selv om du har forsikring kan det fort medføre plunder og heft, uavhengig av hvem sin feil det er. Det går potensielt utover mange, og det kan gå ut over ferien din», skriver selskapet, som anslår at det bulkes for rundt en halv milliard kroner hver sommer.

Samtidig viser statistikk fra Finans Norge at forsikringsselskaper utbetaler stadig mer i forbindelse med trafikkulykker. I 2017 utbetalte næringen i Norge 7,254 milliarder kroner i forbindelse med ulykker der personbil var involvert. Det er en økning på 26 prosent siden 2012, da det tilsvarende tallet var 5,735 milliarder.

LES OGSÅ: Historisk lave dødstall i trafikken hittil i år

– Dokumenter skadene

Bilskadedirektør Jeanett Tennefoss i Tryg Forsikring understreker viktigheten av å dokumentere skadene før et forsikringsoppgjør.

– Kommer du ut for et trafikkuhell, så ta fram mobilen og ta bilder. Om det er i Norge eller i utlandet er det uansett viktig å dokumentere skader etter en trafikkulykke, og bilder tatt med mobil av skadested, bilene og skadene vil kunne være til hjelp i en eventuell skadesak i ettertid, sier Tennefoss.

Vis mer

Tryg Forsikring tror at sommeren 2018 blir en sommer der rekordmange velger bilferie. Turene går ofte til utlandet, noe som kan innebære ytterligere komplikasjoner ved en ulykke.

– Det kan oppstå kommunikasjonsproblemer. En behersker ikke språket godt nok eller den andre part oppfattes som vanskelig, sier Tennefoss.

LES OGSÅ: Ulykkesbelastet kryss på E6 i Trøndelag skal endelig utbedres - skal stå ferdig på senhøsten i år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.