Nordmann tar over Vattenfall

Nordmann tar over Vattenfall

– Vi er fornøyd med at vi i Øystein Løseth har funnet en intern kandidat som på best mulig vis møter våre behov, sier styreleder i Vattenfall, Lars Westerberg i en melding.

Løseth tar over ledelsen av den svenske kraftgiganten til sommeren, etter at nåværende sjef Lars G. Josefsson har blitt utsatt for et hardt kjør i svenske medier for å ville selge det svenske elnettet og investere i britisk kjernekraft.

Les mer: – Vattenfall vil selge det svenske elnettet

– Øystein er en meget kompetent person som jeg ser frem til å arbeide med for å senere å overlate ledelsen til ham, sier Lars G Josefsson.

Til topps i Vattenfall

Nå må han se seg om etter en ny jobb, mens Løseth klatrer helt til topps i selskapet.

Løseth (51) er i dag sjef i det nederlandske energiselskapet Nuon, som er 49 prosent eid av Vattenfall. Han skal nå jobbe parallelt med Josefsson frem til sommeren, og får formelt tittelen viseadministrerende direktør.

– Dette blir en bra overgang som tar hensyn till kompleksiteten i Vattenfalls virksomhet og de verdier som Vattenfall eier og forvalter, sier Westerberg.

Europeisk gigant

Vattenfall er heleid av den svenske staten, og ett av Europas største energiselskaper med en omsetning på 164 milliarder svenske kroner i fjor. Selskapet har 33.000 ansatte i Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Polen og Storbritannia, samt Benelux.

Løseth er sivilingeniør fra NTH og har bakgrunn fra Statoil, britiske Alliance Gas, Naturkraft og Statkraft, før han i 2003 ble direktør i nederlandske Nuon. Tidligere i år ble selskapet kjøpt opp av Vattenfall og Løseth ble direktør for BeNeLux.

Les mer om: