KLIMA

Nordmann kan redde planeten

Tore Stensvold
10. jan. 2008 - 16:20

Det er ikke Frederic Hauge og ikke Erik Solheim. Det er slett ikke noen miljøaktivister.

Derimot har StatoilHydro sikret seg en av verdens klimaengler.

Ikke på toppen

Det er den britiske avisa The Guardian som har satt sammen et panel av internasjonale størrelser innen vitenskap og miljø til å rangere verdens mest framtredende klimaredder.

På plass nummer 47 på lista finner vil Olav Kårstad, kjemiker fra StatoilHydro som har jobbet med andre norske eksperter i teknologi for å fange og håndterer CO 2.

De to har tidligere fått heder for sitt bidrag til FNs klimapanel.

Lang erfaring

Sammen med Tore A. Torp, som er rådgiver innen CO 2-lagring ved StatoilHydros Forskningssenter i Trondheim, har arbeidet med CO 2-spørsmål for konsernet i mange år.

Olav Kårstad er spesialrådgiver i forretningsenheten Ny energi. Panelet til The Guardian har bare funnet plass til Kårstad i sin liste.

B-kjendiser

Kårstad kan se mange kjente personer foran seg på lista:

Øverst står Terry Tamminen (Australia, klimarådgiver for Arnold Schwarzenegger), etterfulgt av Paul Watson (Sea Shepard, miljøaktivist og ikke spesielt populær blant norske hvalfangere) og på tredje plass Vicki Buck (Biodrivstoff-entreprenør) fra New Zealand.

Først litt ned på lista dukker kjente ansikter opp med stor innflytelse.

Blant dem er Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Leonardo DiCaprio, den omstridte danske klimaforskeren Bjørn Lomborg, Gavin Schmidt, en av grunnleggerne til RealClimate.org, Kevin Livingston, Londons borgermester, Wangari Maathai, fredsprisvinnende miljøaktivist, Peter Garrett, australsk politiker og tidligere sanger i bandet Midnight Oil (sic!) samt Al Gore.

Les mer og se alle navnene hos The Guardian

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.