Nordland prioriterer næringsveier og gang- og sykkelveier i forslag til Regional transportplan

Fylkesrådet foreslår å bruke 10,5 milliarder kroner de neste 12 årene på transport og infrastruktur, som vil gi en betydelig oppgradering av ulike fylkesvegstrekninger i Nordland fylke.

Dronebilder over fylkesveg 7702  i Andøy kommune i Vesterålen
Dronebilder over fylkesveg 7702 i Andøy kommune i Vesterålen Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. mai 2022 - 11:40

Fylkesråd Svein Eggesvik påpeker at god økonomistyring, har gjort det mulig å prioritere gang- og sykkelveier, og mange oppgraderinger som vil ta ned etterslepet på fylkesvegene.

Svein Øien Eggesvik (Sp) er fylkesrådets nestlede <i>Foto:  Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune</i>
Svein Øien Eggesvik (Sp) er fylkesrådets nestlede Foto:  Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune

– 10,5 milliarder kroner har sikret mange prosjekter inn i prioriteringslista. Vi skal eksempelvis bruke 35 millioner kroner til skredsikring på fylkesveg 7570 til Beisfjord, vi har fått løftet frem fylkesveg 82 mellom Sortland og Risøyhamn til første seksårsperiode, og avsatt totalt 300 millioner kroner til prosjektet. Gode prosjekter som vil komme både næringslivet og de som bor i områdene til gode, fastslår Eggesvik.

EU-kommisjonen kommer med råd til hvordan medlemslandene skal oppfylle kravene til andel av fornybar energi. Bildet viser de omstridte vindmøllene i Storheia vindpark på Fosen.
Les også

Nye EU-råd om sol-og vindkraft – kan bli bindende

Fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland fylkeskommune, Monika Sande (Sp) <i>Foto:  Thor-Wiggo Skille</i>
Fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland fylkeskommune, Monika Sande (Sp) Foto:  Thor-Wiggo Skille

Mange utbedringsprosjekter

I fylkesrådets forslag til Regional transportplan Nordland 2022 – 2033 (RTP), blir næringsveier og gang- og sykkelveier prioritert.

I Vesterålen skal det blant annet brukes 300 millioner kroner på utbedring av fylkesveg 82 mellom Sortland og Risøyhamn, i tillegg til 200 nye millioner kroner på fylkesveg 821 mellom Frøskelandsfjellet og Myre.

– I tillegg er det satt av 250 millioner kroner i en «utbedringspakke» for prosjekter i Lofoten, Vesterålen og i Ofoten. Disse midlene vil gå til vedlikeholdsutbedringer, reasfaltering og asfaltering av det som i dag er grusveger. Dette er vedlikeholdstiltak som både privatpersoner og næringsliv etterspør, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Endelig behandling av Regional transportplan skjer i fylkestingets samling i Mo i Rana 13. - 15. juni.

Les også

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.