Nordland fylkeskommune er først ute med å ansette egen veisjef - disse har søkt jobben

To menn og en kvinne har søkt. 

Den nye veisjefen får blant annet dette veistrekket i sin portefølje. Bildet er fra fylkesvei 17 ikke langt fra Sandnessjøen.
Den nye veisjefen får blant annet dette veistrekket i sin portefølje. Bildet er fra fylkesvei 17 ikke langt fra Sandnessjøen. Foto: Google Maps
12. sep. 2018 - 12:47

Fra og med 2020 tar fylkeskommunene over det totale ansvaret for fylkesveiene fra Statens vegvesen. Nordland fylkeskommune gikk på forsommeren ut med en utlysning etter egen veisjef. 

Overføringslov

– Overføringen av det totale ansvaret for fylkesvegene til fylkeskommunen er ikke mer enn halvannet år unna. Vi setter nå i gang prosessen med å finne rett person til å lede denne jobben, fortalte fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik (Sp) da nyheten ble kjent. 

Svein Eggesvik (Sp) <i>Foto:  Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune</i>
Svein Eggesvik (Sp) Foto:  Thor-Wiggo Skille/Nordland fylkeskommune

Overføringen er bestemt av Stortinget, men det er ennå usikkert hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Per nå ligger det an til at Stortinget skal vedta en egen overføringslov som skal sikre prosessen og ivareta de ansatte i juni 2019. Det er for lenge å vente, mener Eggesvik. 

Tre har søkt

9. september gikk søknadsfristen ut, og nå har fylkeskommunen offentliggjort søkerlista til jobben. Den viser at tre personer har søkt. 

Det ligger noe usikkerhet i hva stillingen skal inneholde, og det kan være noe av grunnen til at man har fått så få søkere. Han understreker samtidig i en pressemelding at han er godt fornøyd med tre gode kandidater. 

– Nordland er først ute av alle fylkene med å ansette vegsjef. Vi mener det er viktig, for å være i forkant, og kunne være med å bygge organisasjonen fra starten av, sier han i meldingen. 

Disse har søkt: 

Ine Hilling, 48 år, Bodø, Prosjektleder

Odd Inge Bardal, 50 år, Bodø, Prosjektleder

Ørjan Tjervaag, 56 år, Bodø, Site Master

LES OGSÅ: Tre menn vil bli utbyggingssjef i Nye Veier på E6 Innlandet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.