KRAFT

Nordisk strømmarked i 2015

FALLER: Finanskrisen har ført til lavere aktivitet i kraftkrevende industri, som har kuttet elektristitets forbruket med over 15 prosent.
FALLER: Finanskrisen har ført til lavere aktivitet i kraftkrevende industri, som har kuttet elektristitets forbruket med over 15 prosent. Bilde: Scanpix
Trond Gram
13. mai 2009 - 15:38

Det kommer frem i en rapport som de nordiske energimyndigheter publiserte i dag, onsdag.

– Rapporten foreslår konkrete tiltak som vil sette fart i prosessen for å skape et felles nordisk sluttbrukermarked, sier Marit Lundteigen Fossdal, avdelingsdirektør i NVE og leder i NordREG, sammenslutningen av nordiske energiregulatorer.

Strømkunder i alle land – kjøp!

Målet er at innen 2015 skal nordiske leverandører kunne tilby elektrisitet til forbrukerne i alle land i Norden på like vilkår, skriver NVE i en pressemelding.

De nordiske energiregulatorene er erbevist om at forbrukerne vil tjene på den økte konkurransen et felles nordisk sluttbrukermarked vil gi.

Det har siden 2008 vært jobbet med å utarbeide detaljerte forslag til regler og prosedyrer i de nordiske landene for å oppnå et velfungerende sluttbrukermarked for elektrisitet.

Enige om prosedyrer

NordREG har blant annet blitt enige om prosedyrer for leverandørskifte, flytting og hvordan leverandørene skal informere kundene om prisendringer.

Ifølge meldingen gjenstår det fremdeles mange trinn på veien mot et felles sluttbrukermarket og i arbeidet framover er det helt nødvendig å involvere aktørene i markedet.

Les rapporten her

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.