ARBEIDSLIV

Nordisk forskerskole

14. mai 2003 - 09:59

- Vi forventer oss meget av vårt nye initiativ, som både understøtter virksomhetsutvikling og klimastrategi, sier direktør Per Øyvind Hjerpåsen ved det Nordiske Energiforskningsprogram.

Skolen har betegnelsen "Nordic Graduate School in Biofuel Science and Technology".

Den er tenkt å bli et nært samarbeid mellom fire fremtredende universitetsinstitutter innen fundamental og anvendt forskning i ren og effektiv produksjon av el og varme.

I følge dr. Rainer Backmann, Åbo Akademi, er anvendelse av biobrensler separat eller i kombinasjon med fossile brensler, allerede utbredt i Norden. Forskerskolen vil understøtte og forsterke den samlede nordiske kompetansen på dette området.

Backman er ansvarlig for forskerskolens faglige og vitenskapelige koordinering. Skolen skal sikre et sammenhengende kurstilbud for Nordiske PhD studenter innenfor dette området.

Ansvarlig for kursene er lektor Flemming Frandsen, Danmarks Tekniske Universitet: Forskerskolen støtter utdannelse av PhD-studenter ved Baltiske universiteter. Slik får studentene fra de Baltiske landene og fra Nord-vest Russland adgang til forskningsmiljøer av internasjonal klasse, ifølge en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.