ARKIVNYHETER

Nordisk forskerskole

- Vi forventer oss meget av vårt nye initiativ, som både understøtter virksomhetsutvikling og klimastrategi, sier direktør Per Øyvind Hjerpåsen ved det Nordiske Energiforskningsprogram i en pressemelding.

Den nye forskerskolen heter Nordic Graduate School in Biofuel Science and Technology. Den er tenkt å bli et nært samarbeid mellom fire fremtredende universitetsinstitutter innen fundamental og anvendt forskning i ren og effektiv produksjon av el og varme.

Ifølge dr. Rainer Backmann, Åbo Akademi, er anvendelse av biobrensler separat eller i kombinasjon med fossile brensler, allerede utbredt i Norden. Forskerskolen vil understøtte og forsterke den samlede nordiske kompetansen på dette området.

Backman er ansvarlig for forskerskolens faglige og vitenskapelige koordinering. Skolen skal sikre et stort og sammenhengende kurstilbud for nordiske PhD-studenter innenfor dette området. Koordineringen av kursaktivitetene ved de fire instituttene gir et større studentgrunnlag for det enkelte spesialkurs og et betydelig samlet kurstilbud.

Ansvarlig for kursene er lektor Flemming Frandsen, Danmarks Tekniske Universitet.

Forskerskolen støtter utdanning av PhD-studenter ved baltiske universiteter. Slik får studentene fra de baltiske landene og fra Nordvest-Russland adgang til forskningsmiljøer av internasjonal klasse.

Ytterligere opplysninger kan innhentes hos professor Johan E. Hustad, NTNU og adm.direktør Per Ø. Hjerpåsen, Nordisk Energiforskningsprogram.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.