Nordic Infrastructure Group har kjøpt entreprenørselskapet Be-Ma

BeMa er en nisjeentreprenør som leverer spesialiserte fiberoptikktjenester pluss grunnarbeid, betongstøping, isolasjon og kabling knyttet til utbygging av ladestasjoner for elbiler. Selskapet leverer også grunnarbeidstjenester.

Gjermund Sogn er konsernsjef i Nordic Infrastructure Group.
Gjermund Sogn er konsernsjef i Nordic Infrastructure Group.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
25. sep. 2023 - 13:30

Nordic Infrastructure Group AS er et datterselskap i Inin Groups. Kjøpet av entreprenørselskapet Be-Ma AS, som har hovedkontor på Moelv, omfatter 100 prosent av aksjene, som er verdsatt til 5 x garantert EBIT for 2023 i transaksjonen. Be-Ma forventer å levere EBIT på 5 millioner kroner i 2023.

Det totale vederlaget består av 70 prosent i aksjer i Nordic Infrastructure Group, som er verdsatt til NOK 330 millioner i transaksjonen, og cirka 30 prosent i kontanter.

– BeMa er et lønnsomt selskap som opererer i forretningssegmenter med høy vekst. Vi er glade for å få BeMa og deres dyktige medarbeidere inn i Nordic Infrastructure Group, sier Gjermund Sogn, konsernsjef i Nordic Infrastructure Group.

BeMa har 20 heltidsansatte og et bredt utvalg kjøretøy og maskineri som er skreddersydd for grunnarbeid og installasjon av fiberoptisk utstyr. Innen bygging av ladestasjoner har BeMa mange store kunder, inkludert bensinstasjonskjeder, produsenter av elektriske kjøretøy og byggefirmaer.

– Fiberoptikk er en kritisk del av signalsystemet som bygges for jernbanen i Norge, og vi er en ledende aktør innenfor dette feltet. Be-Ma vil vi styrke vår posisjon ytterligere og sikre enda mer kapasitet innenfor signalsegmentet, legger Gjermund Sogn til.

Tidligere i år kjøpte Nordic Infrastructure Group 100 prosent av aksjene i Thuve’n Anlegg & Bane AS, som er et annet entreprenørselskap som spesialiserer seg innen fiberoptikk.

Inin Group AS er notert på Euronext Growth i Oslo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.