BRUER

Nordhordlandsbrua er trolig uskadd etter skipspåkjørsel

Lastebåt kjørte utenom skipsleden.

En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag kjørte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland.
En lastebåt fikk knust deler av styrehuset da den natt til torsdag kjørte inn i Nordhordlandsbrua mellom Bergen og Flatøy i Hordaland. Foto: Redningsskøyten Kristian Gerhard Jebsen/NTB Scanpix
6. juni 2019 - 09:20

Det er tilsynelatende ingen skade på Nordhordlandsbrua etter at en lastebåt natt til torsdag kjørte inn i brua som går mellom Bergen og Flatøy i Hordaland.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 2.56 natt til torsdag. Det var sju personer om bord i den 80 meter lange båten, men ingen av mannskapet skal ha kommet til skade.  Skipet fikk imidlertid knust deler av styrhuset da den traff brua.

– Det er tilsynelatende ingen skade på brua, så E39 som går over, er ikke stengt, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB.

Vet ikke hvor skipet traff

Der seilingsleden under Nordhordlandsbrua går, er det om lag 30 meter høyt, men ifølge operasjonslederen er det ikke der bulkskipet befant seg da sammenstøtet med brua skjedde.

– Vi vet ikke helt hvor på brua skipet traff. Men vi har en politipatrulje på stedet, og de undersøker hva som er skjedd og snakker med mannskapet om bord, sier operasjonslederen.

Klokka 4.20 melder brannvesenet at skipet er klar av brua og at den går for egen maskin.

– Ingen større oljelekkasje fra båten. Den går til kai ved Steinestø, skriver 110 Hordaland på Twitter.

Nordhordlandsbrua består av en 1.246 meter lang flytebro i stål og en 346 meter lang bro med hovedspenn på 172 meter. Total lengde på broanlegget er 1.610 meter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.