IKT

Nordens største installatør

8. juni 2000 - 15:42

Jan Kåre Pedersen i Bravida blir konsernsjef i det nye selskapet, som vil få en årlig omsetning 13 milliarder kroner.

– Våre mest krevende kunder etterspør totalløsninger for tekniske installasjoner, drift og service. Når vi lager et nytt nordisk selskap, blir vi de første i Norden til å møte kundenes nye behov. Det gir oss en betydelig konkurransefordel og gode muligheter for videre vekst og utvikling. Vi vil sette premissene for hvordan denne bransjen skal utvikle seg i Norden, sier Pedersen.

– BPA har en solid posisjon i Norden innen VVS og elektroinstallasjoner. Sammen med Bravidas sterke posisjon innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi, elektro og sikkerhet, får vi en unik kompetansebredde, sier Johan Karlström i BPA. Han blir konserndirektør med ansvar for den operative driften i det nye selskapet.

Det nye selskapet tar navnet Bravida, som siden mars måned har vært det nye navnet på Telenors IT-service og Installasjon. Selskapet blir hjemmehørende i Norge, men får sitt hovedkontor i Stockholm-sregionen.

Målet for nye Bravida er en fortsatt omsetningsvekst på over ti prosent. Denne veksten skal komme både organisk og gjennom oppkjøp.

BPA eies av et konsortium med risikokapitalfondet Procuritas Capital Partners, byggeforetaket Peab, de finske selskapene Sampo Liv Insurance company og Sponsor Capital, Baring Private Equity Partners, investeringsselskapet Latour samt investeringsselskapet Atle.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.